News Flash:

Cele mai bune leacuri naturiste pentru micozele vaginale

26 Martie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
vaginita
Mentine o igiena intima corecta!
In primul rand trebuie sa stim ca mentinerea unei igiene intime optime este factorul cel mai important in tratarea vaginitelor. Odata ce ai remarcat secretiile albicioase exagerate, uneori urat mirositoare, sangerari, senzatii de arsura, mancarime si durerea la contactul sexual nu ezita sa te prezinti la un medic ginecolog.
Consuma salate de cruditati si bea multe sucuri naturale din fructe!
Dar intre timp afla ce anume poti face tu pentru a-ti usura situatia. Pe langa o igiena intima corecta, un rol important il detine si alimentatia ta. Se recomanda un regim de "post" timp de 3-5 zile, in care sa bei cat mai multe fresh-uri de lamaie si portocale. Dieta din perioada urmatoare va fi putin mai restrictiva, deoarece trebuie sa contina salate cu legume crude, fructe si multa verdeturi. 
 
Dupa 10-15 zile in care ai urmat aceasta dieta poti constata o diminuare a secretiei, precum si a problemelor inflamatorii. Poti sa introduci gradual in planul tau de meniu si legumele fierte (care sunt usor digerabile), orezul si supa de legume. 
Ce trebuie sa eviti?
cafeaua;
ceaiurile;
zaharul;
prajelile;
alimentele rafinate.
De asemenea, un dus rece in regiunea perineala pentru 10-15 minute si impachetarile cu namol in jurul abdomenului (10 minute) efectuate de doua ori pe zi pot fi benefice pentru situatia de fata, reducand inflamatia. 
Dupa insanatosire este foarte important sa adopti un regim alimentar sanatos, o igiena intima corecta, un program de odihna si de exercitii fizice pentru a-ti proteja organismul de aceste infectii.
Sfaturi practice
1. Baile de sezut efectuate de 2-3 ori pe zi cu apa calda pot calma senzatia locala de iritatie. Dezinfecteaza inainte cada!
2. Usturoiul poate fi folosit pe post de supozitor: se curata, se inveleste intr-un tifon sterilizat, se unge cu putin ulei vegetal si se introduce in vagin.
Lasa un capat de tifon afara ca sa poti schimba supozitorul o data la 3 ore. Usturoiul actioneaza impotriva ciupercilor.
3. Un program adecvat de odihna, o dieta sanatoasa si o igiena intima efectuata cu meticulozitate sunt pasii cei mai importanti in prevenirea acestor infectii.
4. Ia suplimente de vitamina A si complexul vitaminic B.
5. Alege lenjeria intima din bumbac!
6. Evita produsele de igiena intima cu substante chimice, tampoanele si hartia igienica colorata. Nu folosi lubrifianti din comert.
7. Nu spala sosetele impreuna cu lenjeria intima, deoarece daca prezinti unele infectii la nivelul piciorului acestea pot fi transmise organelor pelvine.
8. Lenjeria intima din bumbac poate fi incalzita pentru a distruge ciupercile. Se umezeste, se stoarce si se incalzeste pentru 30 de secunde.
9. Este de preferat sa nu intretii raporturi sexuale in timpul menstruatiei sau a infectiilor.
10. Uleiul esential de tea tree este benefic in cazul vaginitelor. Poti sa folosesti creme, supozitoare, etc.
11. Aloe vera este folositoare pentru infectii, inclusiv pentru cele fungice. Poate fi administrata pe cale orala sau folosita pentru spalaturile vaginale.
12. Alte plante care te pot ajuta sa-ti calmezi simptomele sunt: musetelul, coada soricelului, radacina de nalba, galbenelele, papadia. 
13. Nu lua suplimente de fier, decat dupa ce ai scapat de infectie. Bacteriile daunatoare au nevoie de fier pentru a se dezvolta. 
14. Consuma mult iaurt si asigura un continut adecvat de fibre in organism.
15. Aplica local vitamina E dintr-o capsula pentru a reduce mancarimile.

medic ginecolog cafeaua ceaiurile zaharul prajelile lenjeria intima
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004926 (s)