News Flash:

Cel mai sanatos mod de a consuma sfecla rosie

19 Februarie 2016
21251 Vizualizari | 0 Comentarii
sfecla
Sfecla rosie este unul dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta, mai ales iarna. Aceasta leguma este foarte bogata in vitamine si minerale, inantioxidanti, care au actiune de prevenire a cancerului. De asemenea, sfecla ajuta si in detoxifierea organismuluiprotectia ficatuluiajuta la reglarea tensiunii arteriale si are putine calorii, astfel ca este recomandata si la curele de slabire

Studiile arata ca fitonutrientii din sfecla, cum ar fi betalaina - cea care da si culoarea de rosu aprins a sfeclei - este foarte sensibila la caldura si se distruge daca este supusa prepararii termice. De aceea, se recomanda consumul de sfecla cruda. Daca nu va incanta ideea, puteti reduce pierderile optand pentru gatirea sfeclei rosii la oala sub presiune.

Culoare sfeclei poate fi modificata in timpul gatitului. Adaugarea unui ingredient acid cum ar fi sucul de lamaie sau otetul va potenta culoarea, in timp ce sarea ii slabeste culoarea - deci se adauga numai la sfarsit, doar daca e absolut necesar.

sfecla rosie antioxidanti detoxifierea organismului betalaina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007701 (s)