News Flash:

Cel mai bun tort cu fructe

23 Mai 2017
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
tort cu fructe

Cel mai bun tort cu fructe
Ingrediente:
1 kg de iaurt
400 de grame de piscoturi
5-6 linguri de zahar pudra

5 plicuri de gelatina
500 de grame de frisca

300 de grame de fructe (pot fi fructe din compot sau fructe proaspete, taiate)
Mod de preparare:

1. Foloseste piscoturile pentru a tapeta o tava dreptunghiulara.
2. Pune in apa 3 plicuri de gelatina, respectand indicatiile scrise pe ambalaj.
3. Amnesteca intr-un recipient frisca, zaharul si iaurtul. Amesteca bine, pana vei obtine o compozitie cremoasa.

4. Peste aceasta compozitie se pune gelatina.
5. Se amesteca bine, dupa care, compozitia se adauga peste piscoturile din tava.
6. Dupa aceea, tava cu toate ingredientele se lasa la rece.
7. Cand crema din tava incepe sa se inchege, se pot adauga fructele.

8. Se pun in apa si celelalte doua plicuri de gelatina, respectand indicatiile scrise pe ambalaj.
9. Peste fructele din tava se adauga gelatina din cele doua plicuri.
10. Tortul obtinut se lasa la rece timp de cateva ore. Asteptati sa se inchege gelatina. Apoi, desertul poate fi taiat si servit.

Reteta Bonus:
Tort cu crema si cocos

Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua
6 linguri apa rece
9 linguri zahar
9 linguri faina
1 praf de copt


Pentru crema:
5 oua
1 esenta vanilie
250 g zahar
500 ml lapte
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
75 g zahar vanilat

Pentru decor:
2 portocale
2 linguri zahar

felii de lamaie
100 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Speli portocalele si le tai felii, apoi le dai prin zahar si le lasi cateva ore deoparte, pana isi lasa siropul. Intre timp, bati albusurile spuma, apoi adaugi apa, treptat, si zaharul, pe rand, mixand pana obtii o compozitie tare. Incorporezi unul cate unul galbenusurile si faina cu praful de copt, in ploaie si mixezi totul.
Coci intr-o forma rotunda, tapetata, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste. Lasi blatul la racit.
Pentru crema, amesteci ouale cu zaharul si laptele. Le pui pe baie de aburi si le amesteci din cand in cand, cu un tel, pana capata consistenta unei smantani. Separat, prepari gelatina conform indicatiilor de pe plic si o combini cu crema calda si o dai la rece. Bati frisca cu zaharul vanilat pana se ingroasa, apoi o incorporezi usor in crema rece.
Tai blatul in trei parti, le insiropezi cu sucul lasat de portocale si le ungi cu crema. Imbraci tortul cu crema si presari nuca de cocos. La final, il decorezi cu feliile de portocale si de lamaie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005382 (s)