News Flash:

Ceapa scade colesterolul

3 Iunie 2018
877 Vizualizari | 0 Comentarii
Colesterol

S-a constatat ca administrarea a 50 grame de ceapa proaspata pe zi diminueaza foarte mult riscul cresterii colesterolului seric, determinat de o alimentatie cu un continut ridicat de grasimi. De asemenea, consumul de ceapa previne ateroscleroza, ischemia cardiaca si amelioreaza hipertensiunea.

Solutia naturala pentru scaderea colesterolului 

De asemenea, persoanele care consuma frecvent o ceapa si jumatate pe zi prezinta risc redus de tromboza venoasa, cand care circulatia sangelui prin vene este blocata din cauza formarii unui cheag de sange. Compusii antioxidanti si cu sulf ai cepii impiedicand agregarea plachetara, fenomenul care creste riscul formarii cheagurilor. in plus, consumul de ceapa scade nivelul trigliceridelor in sange. 

De ce iti scurteaza viata chipsurile si cartofii prajiti? 

Doua studii independente facute de spitalele universitare ale unor facultati de medicina din India arata ca un consum zilnic semnificativ de ceapa cruda (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind si chiar tratand diabetul. Interesant este ca in aceleasi studii s-a pus in evidenta un alt fapt remarcabil: ceapa NU reduce nivelul glicemiei la cei care nu sufera de diabet.

Ceapa cruda consumata zilnic are efecte bune de combatere a afectiunilor cardiovasculare si a imbatranirii, datorita neutralizarii radicalilor liberi de catre substantele antioxidante din ceapa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005863 (s)