News Flash:

Cum rezolvam foarte simplu problema constipatiei

3 Iunie 2018
3501 Vizualizari | 0 Comentarii
constipatie 1

Problemele digestive sunt cele care ne creeaza cel mai des un disconfort fizic, iar constipatia este una dintre acestea. Constipatia poate fi provocata de o alimentatie saraca in fibre, prea putine lichide, disfunctii tiroidiene, anumite medicamente, sarcina, sedentarism, abuzul de laxative, dar si stres si depresie. Excesul de toxine din organism, de asemenea, poate duce la constipatie, deshidratare, oboseala si dureri de cap.

Netratata, constipatia poate duce la diverse afectiuni grave ale colonului, de aceea este bine sa ne schimbam obiceiurile alimentare astfel incat sa nu ne mai lovim de aceasta problema.

Care sunt solutiile cele mai simple pentru a scapa de constipatie?

1. O metoda usoara de detoxifiere si de tratare a constipatiei consta in consumul a 8 pahare de apa calduta pe zi, eventual cu lamaie, aceasta va curata organismul de toxine si te va ajuta sa scapi de constipatie.

2. Consuma multe fructe (cu coaja), legume si salate. Acestea sunt bogate in fibre, necesare pentru stimularea digestiei si pentru refacerea florei intestinale. De asemenea, cerealele integrale cu lapte de soia consumate la micul dejun sunt si ele eficiente in tratarea constipatiei.

Cand trebuie sa te ingrijoreze constipatia

3. Bea multe sucuri naturale. Sucurile cu efect laxativ sunt cele din verdeturi (spanac, varza), prune, pere, struguri. Aici gasesti o lista cu fructele cu efect laxativ.

4. Consuma smochine uscate, prune uscate sau proaspete, curmale si stafide, acestea sunt foarte eficiente cand vine vorba de constipatie. Prunele contin un compus numit dihidroxifenil isatin care stimuleaza musculatura intestinala si mareste contractiile colonului. De asemenea, contin sorbitol care are efect laxativ si accelereaza tranzitul intestinal.

5. Bea iaurturi cu seminte de in rasnite. Iaurturile contin bacterii prietenoase cu stomacul si intestinele, foarte utile digestiei, iar semintele de in au efect laxativ.

6. Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa calduta si consuma-l. Aceasta bautura te va ajuta sa scapi de constipatie, dar si sa tratezi arsurile stomacale.

7. Pune seara la inmuiat vreo 20 de stafide intr-o ceasca cu apa. Dimineata consuma stafidele si bea apa. Acest truc ajuta la tratarea constipatiei.

8. Dimineata pe stomacul gol consuma o lingurita de ulei de masline extravirgin. Nu uita, cel mai important, sa bei 8 pahare de apa pe zi.

Pentru combaterea constipatiei, medicii recomanda exercitiile fizice regulate, consumul de supe in loc de fripturi, masarea abdomenului cu miscari circulare, evitarea alimentelor procesate, a indulcitorilor artificiali si a carnurilor grase, evitarea ceaiurilor laxative si, in general, schimbarea obiceiurilor alimentare cu unele sanatoase.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004851 (s)