News Flash:

Ceaiul de busuioc, un calmant recomandat celor care sufera de migrene

1 Ianuarie 2016
1493 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai de brusture
Migrena este o durere severa de cap, care de obicei porneste de la tampla spre ceafa si poate dura pana la trei zile. Cauzele migrenei nu sunt inca pe deplin elucidate. 

Uneori migrenele puternice si persistente sunt insotite de ameteala, amorteala, tulburari de vedere si chiar senzatii de vomai. 

In asemenea situatii, de regula, oricine se indreapta spre calmante ca sa trateze efectul fara sa stie cauza care, cel mai adesea, este neglijata. Se impune un control al tensiunii arteriale, o radiografie faciala pentru a se vedea daca durerile sunt provocate de sinuzita ori o radiografie de coloana cervicala, care ar putea indica o spondiloza. In multe cazuri, insa, nu se depisteaza nici o cauza. 

Ca sa se evite aceste dureri extrem de neplacute, se recomanda o hidratare suficienta, doi litri de apa sau ceai neindulcit, pe zi. 

Unele alimente, cele cu aditivi alimentari, grasimile, ciocolata, branzeturile fermentate, pot provoca si intretine durerile de cap. Este recomandat ca la depistarea alimentului care face rau, sa se procedeze prin excludere. 

Conditiile meteorologice, stresul, oboseala sunt alti factori care pot genera dureri de cap de aceea este bine sa se faca legatura intre momentul inceperii acestora si factorii exteriori care ar fi putut-o genera. 

Ceaiul de busuioc are efect calmant si se recomanda in durerea de cap, fiind mai eficient decat medicamentele. Se obtine turnand 200 de ml de apa clocotita peste o lingura de planta uscata si maruntita. Se lasa zece minute la infuzat, dupa care se strecoara si se bea cald, trei pe zi, dupa mesele principale. 

Cu busuioc se pot face si inhalatii. In 500 de ml de apa clocotita se adauga trei linguri de planta si cinci linguri de otet de mere. Inhalatia ar trebui sa dureze intre 10 si 15 minute, depinde de puterea de suportabilitate a fiecaruia. Ar fi bine daca vasul cu lichidul pentru inhalatie ar fi asezat pe un resou ca pe toata perioada procedurii sa existe cantitate egala de aburi emanati. 

Totodata, in crizele puternice, se recomanda reducerea luminii din camera unde se afla bolnavul si multa liniste, ceea ce ar putea induce un somn calmant, linistitor. 

Retineti ctratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

migrenele tensiunii arteriale sinuzita spondiloza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006227 (s)