News Flash:

O pui mereu in mancare, dar face MINUNI in lupta cu multe boli! Iata despre ce planta este vorba

28 Decembrie 2015
1692 Vizualizari | 0 Comentarii
patrunjel
Patrunjel, foarte bun pentru cancer

Patrunjelul poate preveni cancerul de ficat, de stomac, de piele, de creier, de san sau cancerul tiroida. Asta deorece contine in cantitate mare apigenina. S-a demonstrat eficacitatea acestei substante din familia flavonoidelor in lupta contra cancerului. O alimentatie bogata in apigenina contribuie la diminuarea riscului de cancer.

Pentru ten

O lotiune tonica cu patrunjel curata de impuritati si reda luminozitatea tenului obosit. Usor antiinflamatoare, lotiunea tonica cu patrunjel este ideala pentru ten uscat, sensibil sau fragil si atenueaza roseata.

Pune pe foc o legatura de patrunjel in 500 ml de apa. Dupa ce da in fiert, da focul mic si mai lasa 15 minute. Strecoara si foloseste aceasta lotiune dimineata si seara. Poti pastra acest preparat 5-6 zile intr-o sticluta cu culoare inchisa, in compartimentul pentru fructe si legume al frigiderului.

Ceaiul de patrunjel, un remediu neasteptat pentru mai multe probleme de sanatate

Leacuri simple pentru ochi


Patrunjelul are importante proprietati diuretice. Asta pentru ca fibrele sale reduc stocarea grasimilor. De asemenea, patrunjelul taie si pofta de mancare, de aceea ajuta la slabit si la combaterea celulitei.

Pune patrunjel verde in toate mancarurile. Nu doar ca le va da un gust bun, dar te va ajuta si sa slabesti.

Pentru o mai buna eficacitate, fa suc de patrunjel. Pune in blender o legatura buna de patrunjel singur sau asociat cu alte legume si bea sucul.

Infuzia de seminte de patrunjel este si ea diuretica. Lasa la inmuiat jumatate de lingurita de seminte de patrunjel intr-o cana cu apa timp de 15 minute. Bea jumatate de cana de 2-3 ori pe zi, intr-o cura de maximum 15 zile.

Scade riscul de accident vascular

Antioxidantii prezenti in patrunjel, in special apigenina, reduc efectele radicalilor liberi din corp, implicati in aparitia bolilor cardiovasculare. Patrunjelul ar putea contribui la prevenirea riscului de accident vascular cerebral, in conditiile unei alimentatii echilibrate.

Daca prezinti risc de AVC consuma, preventiv, patrunjel verde in mancare sau sub forma de suc sau de infuzie.

Patrunjelul este o planta bogata in vitamina K. Nu consuma patrunjel in cantitati mari, daca faci tratamente cu anticoagulante.

Pentru cistita

Radacina de patrunjel te ajuta in caz de cistita (dar nu acuta) si uretrita. Radacina poate fi folosita si pentru tratarea calculilor renali, favorizand eliminarea renala a deseurilor toxice.

Amesteca radacina de patrunjel si frunze. Consuma maximum 6 g din acest preparat pe zi in trei reprize. Infuzeaza 2 g de patrunjel in 150 ml de apa fierbinte.

Daca simptomele persista, mergi la medic. 

pentru ten patrunjelul pentru cistita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006482 (s)