News Flash:

Ceaiul care poate face minuni pentru creier si inima

14 Ianuarie 2018
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
rozmarin

Ceaiul de rozmarin este un ajutor pentru digestie, imbunatateste functiile cognitive si actioneaza ca antioxidant, protejand organismul de boli ale inimii si chiar de cancer.

Rozmarinul imbunatateste circulatia sangelui catre creier si ajuta la prevenirea bolilor precum Alzheimerul. Antioxidantii din planta protejeaza neuronii impotriva problemelor cauzate de radicalii-liberi, potrivit divahair.ro. De asemenea, simpla consumare a ceaiului de rozmarin contribuie la imbunatatirea vitezei de memorare in randul varstanicilor.

In mod traditional, rozmarinul a fost utilizat pentru a calma disconfortul digestiv si indigestiile. De asemenea, planta mai este recomandata in dispepsie, ori in complicatii digestive spasmodice precum gazele sau problemele vezicii biliare.

Ceai de rozmarin pentru par

Studiile in domeniu demonstreaza ca ceaiul de rozmarin poate fi folosit pentru clatirea parului, rezultand astfel un scalp mai sanatos. In plus, ceaiul stimuleaza si cresterea parului. De asemenea, daca amesteci ceaiul de rozmarin cu borax vei obtine o solutie pe care o poti folosi pentru problemele cauzate de matreata.

Ceai de rozmarin pentru eczeme

Rozmarinul poate ajuta in tratarea eczemei. Tamponeaza de doua-trei ori pe zi cu o discheta demachinata imbibata in ceai de rozmarin locul cu eczema, iar in scurt timp problema va disparea. De asemenea, rozmarinul stimuleaza circulatia sangelui si blocheaza infectiile secundare.

Beneficii sanatate rozmarin

Preparatele din rozmarin sunt indicate in afectiunile cãilor biliare si hepatice, in anorexie, afectiuni ale stomacului, rinitã cronicã.
Uleiul volatil se recomandã in stãrile de debilitate fizicã, astenie si in convalescetã.

Administrare:
Infuzia se preparã din 1 linguritã de frunze uscate si mãruntite la o canã cu apã. Se beau 1-2 cãni pe zi. In rinita cronicã se pot face inhalatii cu ceai preparat din 1 lingurã de frunze la 1 canã cu apã, dupã o fierbere de 5 minute. Efectul tonifiant se obtine prin efectuarea unor bãi in care s-a adãugat ceai sau extract de rozmarin.  Aceste bãi se fac in cursul diminetii.

Rozmarin - Precautii si contraindicatii

Depãsirea dozei terapeutice poate duce la aparitia convulsiilor, de aceea utilizarea uleiului volatil trebuie fãcutã cu maximã atentie.

Rozmarin - In cosmetica

Extractele pe baza de rozmarin sunt utilizate in industria cosmeticã pentru obtinerea lotiunilor ajuta la combaterea matretii, regenereaza parul si previne caderea excesiva a acestuia, precum si la tratarea tenusului uscat, matur, cuperotic. De asemenea, preparatele pe baza de rozmarin suunt frecvent folosite in combaterea celulitei.


rozmarinul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006012 (s)