News Flash:

Cea mai scazuta temperatura din tara, minus 27 de grade Celsius, la Intorsura Buzaului

11 Februarie 2015
1139 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai scazuta temperatura din tara, respectiv minus 27 de grade Celsius, a fost inregistrata, miercuri dimineata, la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, in timp ce la Joseni, in Harghita, au fost minus 24,4 de grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Minima nationala a zilei, de minus 27 de grade Celsius, a fost masurata la statia meteo din Intorsura Buzaului miercuri dimineata, in jurul orei 7.30.
”Temperatura masurata la Intorsura Buzaului a fost minima zilei inregistrata miercuri dimineata in tara noastra. Este o temperatura sub limita multianuala, dar nu este nimic nemaintalnit in februarie, cand se inregistreaza in mod obisnuit valori termice sub minus 20 de grade Celsius in depresiunile intramontane”, a declarat meteorologul Adrian Boariu de la Administratia Nationala de Meteorologie.
Meteorologii spun ca la Intorsura Buzaului temperatura a scazut brusc de la o zi la alta, cu aproximativ 18 grade Celsius, avand in vedere ca cea mai coborata valoare termica a diminetii de marti in localitate a fost de minus 8,8 grade Celsius.
Valori termice extrem de scazute s-au inregistrat si in judetul Harghita, unde minima diminetii a fost de minus 24,4 grade Celsis la Joseni, in timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 23 de grade Celsius, la Toplita minus 19 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc minus 15 grade Celsius.
In Harghita, cea mai ridicata temperatura inregistrata miercuri dimineata a fost de minus 14 grade Celsius, la statia meteo Bucin.
Potrivit meteorologilor, si in acest judet temperatura s-a racit accentuat, diferenta dintre valoarea termica minima de marti si cea inregistrata miercuri dimineata fiind de 12 grade Celsius.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004671 (s)