News Flash:

Probleme cu reabilitarea Centrului Istoric al Timisoarei. Lucrarile se prelungesc

11 Februarie 2015
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
Patru piete si zece strazi din centrul istoric al Timisoarei au intrat in reabilitare prin proiectul primariei pe fonduri europene: Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Sfantul Gheorghe, Piata General Traian Doda (fosta Tarcului) si strazile Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Grisellini, Strada Fara Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.
Centrul s-a transformat intr-un mare santier, iar lucrarile avanseaza greu, pavarea cu piatra a strazilor din Cetate dovedindu-se a fi o operatiune extrem de dificila. Pietrele se tot pun, se bat, se scot si iar se monteaza... o lucrare „cumplita”, spune primarul Nicolae Robu.
Edilul recunoaste ca proiectul nu va putea fi complet finalizat la sfarsitul lunii iulie, conform termenului initial, dar spune ca va fi gata in perioada in care se mai pot implementa proiecte pe actualul exercitiu financiar, adica pana la finele anului 2015.
„Pe Mercy se contureaza frumos, numai ca e o munca cumplita. Se verifica planeitatea, daca nu se misca pietrele... Fara indoiala ne vom incadra in termen, termenul este sfarsitul anului 2015 si vom termina pe portiuni mai repede. Pana la sfarsitul lui iulie nu o sa se termine totul, toate cele zece strazi si patru piete nu o sa fie gata...”, a afirmat, marti, Robu.
In ce zone din Cetate vor fi totusi finalizate lucrarile? „Piata Libertatii, Piata Sfantul Gheorghe, Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Mercy, Strada Fara Nume, Praporgescu, deci aproape toate strazile vor fi gata... Nu vor fi gata Eugeniu de Savoya pana atunci, ca este o strada mai mare, si Piata Unirii”, estimeaza primarul.
Reprezentantii municipalitatii spun ca lucrarile pe bani europeni au fost date peste cap din cauza descoperirilor arheologice. Mai mult Robu sustine ca nu exista nici acum o solutie finala de punere in valoare a vestigiilor, aprobata la nivelul Ministerului Culturii, pentru Piata Libertatii si Piata Sf. Gheorghe.
„Cu vestigiile inca nu avem solutia (n.r. - pentru Piata Libertatii), trebuie aprobata de Ministerul Culturii. Nici la Sf. Gheorghe – trebuie aprobata revizuirea de proiect (...) Nu exista solutie arheologica aprobata de Ministerul Culturii, este aprobata, convenita in plan local, dar nu despre asta vorbim”, a mai declarat edilul.
Lucrarile din centru sunt executate de firma Romprest.
Realitatile... sunt complexe, spune primarul Nicolae Robu, care este oricum multumit de cum decurge implementarea proiectelor cu finantare europeana si afirma ca suntem cei mai buni, scrie tion.ro.
„Nu stam rau, oameni buni! Timisoara sta extraordinar de bine la implementarea de proiecte europene. La noi gradul de succes este aproape de maxim, eu inca sunt optimist ca va fi maxim. Faptul ca nu se finalizeaza un proiect la termenul initial, ci in interiorul perioadei in care se permite implementarea nu e grav... Realitatile sunt complexe si numai cine n-a facut nimic in viata lui nu intelege cum e sa faci ceva in practica. Oricum, in concluzie proiectele europene, la municipiul Timisoara, sunt implementate foarte bine, mai bine decat oriunde in Romania. Ca nu-i perfect, asta-i o alta socoteala...”, a conchis Robu. Edilul-sef a dat si exemple negative la acest capitol: Consiliul Judetean Timis!
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1404 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007049 (s)