News Flash:

Cea mai puternica planta medicinala din Romania: e buna pentru zeci de boli

2 Martie 2016
4283 Vizualizari | 0 Comentarii
mar lup
Marul lupului este una dintre cele mai puternice plante medicinale din Romania. Poate fi gasita in vii, la margini de camp si in locuri virane. Planta este inalta de jumatate de metru, uneori mai mult, are florile galbene, un miros foarte puternicsi destul de inecacios. Marul-lupului este una dintre cele mai utilizate plante inca din cele mai vechi timpuri.
In scopuri medicinale se foloseste partea aeriana a plantei, in timpul infloririi, deoarece contine acid aristolochic si ulei volatil. Acidul aristolohic este un carcinogen puternic care se intalneste natural in Aristolochia (Marul lupului), un ingredient folosit in diferite preparate traditionale pentru slabit sau dureri reumatice. Marul-lupului este recunoscuta ca fiind planta anticancer si antihepatita virala.
Cele mai cunoscute situatii in care se recomanda sunt acnee, herpes, psoriasis, varice, ulcer gastro-duodenal, ulcer varicos, pancreatita,  hemoroizi, caderea parului, pelada, slabirea organismului, viermi intestinali, giardia, colita, dispepsie, constipatii, dureri de gat, stari depresive, neliniste, insomnii, acnee, candidoze si herpes bucal, anexite violente, fibrom uterin, ulceratii uterine, chisturi ovariene,  cancere uterine, ciroze, boli ale sistemului nervos, noduli hormonali si ganglionari, infectii externe grave, arsuri, muscaturi de orice fel, rani deschise etc.
Studiile au aratat ca extractele de marul lupului ofera protectie impotriva razelor solare, stimuleaza regenerarea celulelor si imbunatatesc aspectul pielii. Marul lupului este o planta puternic activa, dar toxica, motiv pentru care se foloseste cu mare precautie.

marul lupului plante medicinale florile galbene acid aristolochic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006221 (s)