News Flash:

Ce trebuie sa mananci daca ti se rup unghiile si ai probleme cu somnul

15 Martie 2018
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
unghie

Problemele glandelor suprarenale pot afecta sanatatea parului, a unghiilor si pot cauza probleme cu somnul. Glandele suprarenale sunt situate deasupra rinichilor si sunt glande endocrine. Aceste glande sunt raspunzatoare pentru cativa hormoni, cum ar fi steroizii si adrenalina.

Hormonii acestia sunt foarte importanti intrucat regleaza tensiunea arteriala, cresc imunitatea si stimuleaza metabolismul. In plus, organismul poate face mai usor fata stresului gratie acestor hormoni. Dupa cum vedeti, daca glandele suprarenale sufera, intregul organism sufera.

De multe ori oboseala glandelor suprarenale este greu de diagnosticat deoarece doctorii sunt pregatiti sa recunoasca in principal boli majore ale glandelor precum : boala Addison sau sindromul Cushing. Din fericire exista si alternative de diagnosticare. O metoda disponibila este testarea salivei pentru identificarea nivelului de cortizol.

Indicatorii oboselii suprarenale sunt :

Dificultatea fizica sau mentala de a te scula inainte de ora 10 a.m., chiar daca te-ai ridicat din pat mult mai devreme.

Mintea intetosata, adormita intre orele 2 si 4 p.m.

Multa energie la ora 6 p.m.

Depresie usoara

Inposibilitatea de a face fata stresului

Slabirea musculaturii

Crestearea alergiilor

Scaderea libidoului

Incapacitatea de a face fata la alimente bogate in carbohidrati sau potasiu.

Ameteala cand te ridici dintr-o pozitie de aplecat.

Alte simptome pot include:
– crestearea in greutate (in special in jurul mijlocului), poftele dupa alimentele bogate in proteine sare si grasimi, nervozitatea, pierderea parului si temperatura scazuta a corpului.

In acest articol va prezentam o reteta naturala, extrem de eficienta pentru a reda sanatatea glandelor suprarenale.

Principalul ingredient il constituie nucile de Brazilia.

Iata de ce veti avea nevoie pentru pregatirea acestei retete:
– Miere naturala-3 linguri
– Frunze de patrunjel (uscate)-o lingura
– Ghimbir macinat- 1 lingura
– Nuci de Brazilia-150gr
– Stafide-2 linguri

Cum se prepara:
Primul pas este sa puneti frunzele de patrunjel si nucile de Brazilia intr-un blender si sa le blenduiti. Se adauga apoi stafidele, ghimbirul macinat si mierea cruda. Se blenduiesc toate ingredientele pana ce se obtine o pasta omogena. Se consuma doua lingurite pe zi din acest preparat, dimineata, inainte de micul dejun, pe stomacul gol.

Urmati tratamentul timp de trei saptamani. Veti vedea ca in acest rastimp veti observa imbunatatiri in ceea ce priveste calitatea somnului, unghiile si parul vor fi mai sanatoase si mai puternice. Intregul organism va fi mai sanatos.

Nucile braziliene

Nucile braziliene sunt o mina de aur in ceea ce priveste sursa de seleniu,substanta care ne ajuta sa luptam contra cancerului. Partea buna este ca doar 2 nuci de Brazilia asigura peste 60% din necesarul zilnic de seleniu, fiind superioare suplimentelor alimentare cu seleniu.

Incercati totusi sa nu mancati un paner de nuci. Nucile de Brazilia – ca de altfel toate soiurile de nuci, ca si alunele etc. au valoare calorica deosebita. Astfel, 100 de grame de nuci de Brazilia asigura 680 de calorii. Cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l stii despre selenium este ca produce antioxidanti foarte puternici care previne formarea de radicali liberi (care nu ne fac tocmai frumosi, am spune).

Prea mult seleniu cauzeaza pierderea podoabei capilare sau decolorarea pielii. Pentru a preveni o deficienta, avem nevoie de o cantitate foarte mica de seleniu, pe care ne-o furnizeaza aceste alune sau o portie de somon.

Persoanele stresate, femeile gravide, bolnavii cronic au nevoie de un aport constant de seleniu. Seleniul este un oligoelement pe care organismul nu are capacitatea de a-l sintetiza. Tocmai de aceea suntem obligati sa asiguram necesarul de seleniu din alimentatie.


slabirea musculaturii crestearea alergiilor scaderea libidoului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005235 (s)