News Flash:

Ce se intampla cu cardurile de sanatate in judetul Timis

14 Ianuarie 2015
1752 Vizualizari | 1 Comentarii
Aproape 50.000 de carduri au fost returnate numai in Timis, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS). Postasii nu i-au gasit acasa pe asigurati, prin urmare cardurile au revenit la CJAS Timis. Acum, angajatii Casei le sorteaza, iar in curand se va hotari cine le va distribui si in ce mod.
In cazul cardurilor “returnate” – nu s-a decis inca cine le va distribui si nici modalitatea de distributie. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate le-a cerut medicilor de familie sa faca acest lucru, dar a primit un refuz din partea doctorilor. Urmeaza sa se hotarasca cine va bate din nou la usa asiguratilor ori daca va fi necesar ca asiguratii sa se prezinte la sediul institutiei pentru a le ridica. Pana atunci insa, cardurile sunt sortate si puse in ordine la CJAS Timis.
In aceste zile angajatii CJAS Timis impreuna cu directorul general sorteaza cardurile nationale de sanatate, care au fost returnate de Posta. 49322 de carduri au ajuns la CJAS Timis pentru ca asiguratii respectivi nu au fost gasiti la domiciliu de angajatii postei, scrie tion.ro.
“Dupa finalizarea procesului de sortare vom informa asiguratii cum pot intra in posesia lor”, transmit reprezentantii CJAS Timis.
Utilizarea cardului de sanatate devine obligatorie incepand cu 1 februarie 2015
Fiecare accesare de serviciu de sanatate se va face in baza acestui card, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Cardul de sanatate primit acasa de asigurat este inactiv.
Intrat in posesia cardului de sanatate, asiguratul il va prezenta pentru activare la prima vizita la un furnizor de servicii medicale. Mai exact, pin-ul de transport al cardului national (000) va fi schimbat cu un pin personalizat format dintr-o combinatie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus si confirmat personal de catre pacient.
Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul ramane in stare inactiva si nu poate confirma servicii medicale in sistem. Acest pin va fi introdus de catre asigurat ori de cate ori va beneficia de un serviciu medical pentru validarea si, mai apoi, decontarea acestuia din fondul asigurarilor sociale de sanatate. Introducerea altor date suplimentare pe cardul de sanatate este optionala si se realizeaza doar la medicul de familie. Aceasta etapa nu este obligatoriu sa se realizeze concomitent cu activarea cardului.
Cardul national va face dovada calitatii de asigurat si va confirma prezenta asiguratului la furnizorul de servicii medicale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008553 (s)