News Flash:

Cum sa faci acasa sanatosul ulei de catina

11 Ianuarie 2015
1783 Vizualizari | 0 Comentarii
Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele. La noi in tara intalnim catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism. 

Catina - un foarte bun medicament
 

Catina sub forma de ulei (uleiul de catina) este benefic in afectiuni precumulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, afectiuni neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice. El mai este folosit si in alcoolism, stres, astenie, anemie, coronariene, hipertensiune, gingivite. Un efect demn de luat in seama il are si asupra depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor, afectiunilor bucale, faringitei, raguselii, gripei, racelii, intoxicatiilor si leucemiei.


Cum se face uleiul de catina acasa

-se spala fructele si se apasa usor pentru a absorbi excesul de suc

-se pune catina, ulei de migdale, floarea soarelui sau masline in blender

-acest amestec trebuie lasat intr-un recipient din sticla inchis intr-un loc intunecat si racoros timp de trei saptamani si se va amesteca in compozitie din cand in cand

-dupa trei saptamani vei putea sa alegi uleiul care s-a forma si sa il pastrezi intr-un recipient bine inchis la racoare si intuneric (de preferat intr-o debara). 

catina vitamina c macesul citricele ulcerul gastric duodenal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006897 (s)