News Flash:

Dieta care te ajuta sa previi hipertensiunea

12 Ianuarie 2015
1671 Vizualizari | 0 Comentarii
Un studiu recent al cercetatorilor americani arata ca o dieta bogata in proteineeste beneficare pentru cei care au probleme cu tensiunea arteriala. Astfel, persoanele care consuma zilnic 102 grame de proteine au un risc mai mic cu 40% de a face hipertensiune. Aproape patru fripturi de vita, cinci piepti de pui sau zece cani cu naut reprezinta echivalentul a 102 grame de proteine, potrivit Daily Mail.

Potrivit aceluiasi studiu, si consumul de fibre este asociat cu o reducere de 59% a riscului de a face hipertensiune. Cercetatorii de la Scoala de Medicina de la Universitatea din Boston au monitorizat 1.361 de persoane sanatoase timp de aproape 11 ani, pentru a urmari riscul acestora de a face hipertensiune.

S-a observat ca un consum ridicat de proteine animale sau vegetale a avut un efect protector fata de hipertensiune, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor, indiferent de greutatea lor. De asemenea, aminoacizii din proteine ajuta la dilatarea vaselor de sange, ducand la scaderea tensiunii. 

studiu dieta proteine tensiunea arteriala hipertensiune fibre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007974 (s)