News Flash:

Ce se face cu voalul de mireasa dupa nunta

29 Aprilie 2018
1272 Vizualizari | 0 Comentarii
voal

 

Suntem in sezonul nuntilor! Viitorii miri asteapta cu emotie cel mai fericit moment din viata lor- nunta. Si pentru ca acest eveniment unic sa le aduca noroc, ei se pregatesc nu numai din punct de vedere material.
Pe langa momentul religios, mirii tin seama de traditiile de familie, fiind convinsi ca respectand aceste obiceiuri vor avea o casa de piatra ca-n povesti.

Romanii, ca si alte popoare, implinesc pentru fericitul eveniment  acele obiceiuri care au trecut proba timpului si le-au purtat noroc tinerilor casatoriti. Pentru o femeie, ziua nuntii este cea mai importanta din viata ei. Mireasa se imbraca cu haine noi, poarta un obiect imprumutat de la o ruda care a avut o casnicie fericita, este atenta ce model are verigheta, iar mirele alege pentru buchetul miresei flori norocoase.    

Asa te pregatesti pentru nunta ta
Mireasa nu trebuie sa poarte perle in ziua nuntii. Respectand acest obicei, ea nu va avea parte de lacrimi in timpul casniciei.


Pantofii, un accesoriu important
Alegerea pantofilor este foarte importanta. Pentru ca norocul sa nu fuga din viata miresei, ea nu trebuie sa poarte pantofi decupati la varf. Mai mult, in ziua nuntii, miresa nu trebuie sa schimbe pantofii. Ea va purta o singura pereche de pantofi albi. Daca-si schimba pantofii pe care i-a purtat la cununia religioasa, traditia spune ca mireasa va divorta in curand.   
Daca mireasa are prietene care vor sa se casatoreasca, ea trebuie  sa scrie numele acestora pe talpa propriilor pantofi, inainte ca ea sa ajunga la altar. Insa, mireasa trebuie sa aiba grija sa foloseasca o solutie care sa nu se stearga, pana cand miri ies din biserica;  pentru ca, daca se intampla acest lucru, prietenele miresei vor avea ghinion in viata sentimentala.
De asemenea, in ziua nuntii, mireasa trebuie sa poarte in pantof un banut, pentru a avea o casnicie prospera. 

Un voal imprumutat aduce noroc
Mirele trebuie sa vada rochia tinerei sotii doar atunci cand mireasa  vine in biserica.
Nu este de bun augur, ca mireasa sa probeze voalul inainte de ziua nuntii. Dar ii aduce noroc, daca ea poarta un voal imprumutat de la o ruda sau de la o prietena care are o casnicie fericita.

Stranutul alunga energiile negative
Daca in dimineata nuntii o ruda stranuta, tinerii vor avea noroc  in casnicie. Traditia spune ca zgomotul stranutului va alunga neplacerile si certurile din casa noilor casatoriti.

Daca mireasa vrea sa aiba autoritate
Din vremuri indepartate, se spune ca mireasa va avea autoritate in casnicie, daca-l calca pe mire pe picior in timpul slujbei. Gestul trebuie facut cu discretie, pentru ca superstitia este cunoscuta si mirele poate sa  protesteze. Daca mireasa n-a reusit sa implineasca acest ritual, dar doreste cu orice pret sa aiba un cuvant de spus in casnicie, atunci ea poate sa faca un pas inaintea mirelui cand iese din biserica.  

Efectul mistic al oglinzii
Cand se imbraca si se priveste in oglinda , mireasa nu trebuie sa lase  nici o femeie, nici macar o domnisoara de onoare, sa stea intre ea si oglinda, pentru ca nu va avea o casnicie fericita si , in final, va divorta.  
Cand mireasa pleaca din casa, trebuie sa paseasca peste prag cu piciorul drept, sa se priveasca discret in oglinda, fara sa se intoarca din drum, orice s-ar intampla.  

In casa miresei nu trebuie sa fie multe oglinzi
Clarvazatorii sustin ca in caminul nostru si indeosebi in casa mirilor, trebuie sa existe putine oglinzi, pentru ca acestea influenteaza in mod negativ existenta oamenilor  optimisti.

Nu se ofera ceasuri ca dar de nunta 
Ceasul este un obiect care nu aduce noroc. De aceea nu se ofera tinerilor ca dar de nunta un ceas, fie ca este vorba de un ceas de mana sau de perete. In traditiile popoarelor, limbile ceasului numara secundele  si minutele vietii, iar in ziua nuntii, ceasul socoteste timpul ramas pana la despartire.   

Citeste si Sigur nu stiai asta! Maica Siluana iti spune ce sa faci daca vrei sa te casatoresti. Urmeaza pasii daca vrei sa-ti dea Dumnezeu un om bun

Modelul verighetelor atrage norocul sau ghinionul
Daca verighetele  nu sunt netede, adica au modele cu figurine in relief, mirii vor avea o casnicie marcada de dificultati. Se spune ca stramosii nostri credeau ca dragostea mirilor va fi pura si vesnica, daca verighetele sunt netede.  

Intamplari din ziua nuntii
Daca in calea nuntasilor apare un cosar sau o pisica alba , in mod cert, norocul va fi prezent mereu in viata tinerilor insuratei.    

Ploaia anticipeaza noroc
Daca ploua cand miri pleaca la biserica, nuntasii trebuie sa fie bucurosi. Prin traditie, tinerii insuratei vor avea mult noroc in viata.  

Florile de cala aduc nefericire in viata cuplului
Mirele alege florile pentru cele doua buchete din ziua nuntii-pentru mireasa si pentru nasa.  

Florile de cala, atat de gingase, nu aduc noroc; de aceea, nu trebuie sa fie alese pentru buchetul miresei. In schimb, lacramioarele, busuiocul, florile de mar si iasomia sunt mesagerele norocului.  

Florile din buchetul miresei nu se pastreaza in casa dupa ce se usuca, pentru ca atrag nefericirea in familia respectiva.  

Fotografiile de la nunta sunt benefice daca...
Fotografiile din ziua celui mai fericit eveniment din viata noastra atrag norocul sau... ghinionul. Daca unul dintre miri se fotografiaza singur in ziua nuntii, se spune ca mariajul sau se va destrama. Fotografiile in care  mirii sunt veseli si fericiti vor influenta in mod fericit trainicia acelei familii.   

Un obicei norocos
S-a dovedit ca atunci cand tinerii casatoriti pastreaza si folosesc la evenimente de familie, timp de trei ani, fata de masa asternuta in ziua nuntii, vor avea o casatorie prospera.


verigheta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006159 (s)