News Flash:

Solicitare trimisă la CNI

Ce răspuns a primit timișoareanul care vrut să afle de ce Timișoara nu are stadion și sală polivalentă

27 Martie 2023
251 Vizualizari | 0 Comentarii

Un locuitor din Timișoara, frustrat de faptul că orașul său nu are încă un stadion și o sală polivalentă moderne, a trimis o solicitare către Compania Națională de Investiții, structura responsabilă de finanțarea celor două proiecte, pentru a afla în ce stadiu se află acestea. Cu surprindere, a primit un răspuns. În timp ce alte orașe din țară, care contribuie cu sume mai mici la bugetul național, construiesc noi stadioane și săli polivalente, Timișoara rămâne doar cu promisiuni. Aceste două obiective, promise de politicieni cu mai bine de un deceniu în urmă, sunt o sursă majoră de nemulțumire pentru locuitorii din Timișoara. Fără încredere în politicieni, timișoreanul Dan Călicean a solicitat informații de la Compania Națională de Investiții (CNI) în decembrie anul trecut, iar spre surprinderea sa, a primit un răspuns în martie, care nu i-a oferit multe informații.

“Mulţi timişoreni trăim cu un gol mare în suflet dacă nu chiar umilinţă din cauza lipsei de infrastructură sportivă şi trăim “zbaterile” echipe noastre dragi de fotbal Poli Timisoara. Când se va construi noul stadion? Sala Polivalentă? Sincer nu mai am energie nici să mai sper la aşa ceva dar măcar copiii mei poate, deşi am 43 de ani. Rog să tragem un semn de alarmă guvernanţilor, politicului pentru urgentarea acestor lucruri. Suntem într-o profundă criză de identitate şi măcar sportiv să ne unim. Rog faceţi tot ce puteţi pe cele 2 subiecte. Îmi rămâne un gust amar când trebuie să merg la Cluj sau Budapesta să urmăresc un concert sau eveniment sportive”, a explicat timişoreanul demersul.

În ceea ce privește stadionul, ultima informație furnizată de autoritățile locale a fost dată de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pe data de 3 martie, când a declarat că studiul de fezabilitate are o întârziere de zece luni.


“Precizăm că în momentul actual perntru obiectivul Construire Stadion cu capacitatea de 30.000 locuri, se află în elaborare studiul de fezabilitate. Astfel, societatea declarată câştigătoare pentru întocmirea studiului de fezabilitate a transmis beneficiarului, respectiv CJ Timiş, documentaţia necesară obţinerii avizelor, solicitate prin certificatul de urbanism. Menţionăm că finalizarea studiului de fezabilitate este condiţionată atât de soluţionarea de către proiectant a observaţiilor formulate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de obţinerea tuturor avizelor”, au răspuns cei de la CNI.


În ceea ce privește Sala Polivalentă, obiectivul care se află în custodia Primăriei Timișoara, lucrurile sunt chiar mai în urmă. Ultima informare furnizată de autoritățile locale cu privire la acest subiect a fost dată pe data de 26 ianuarie.


“În legătură cu stadiul obiectivului Construirea Sală Polivalentă (…) aflat la faza studiu de prefezabilitate, vă transmitem că acesta a fost avizat în cadrul şedinţei CTE CNI şi a fost prezentat în şedinţa pre CTE-MDLPA. În urma analizării documentaţiei au fost formulate observaţii, acestea fiind transmise beneficiarului în vederea soluţionării acestora. Finanţarea unui obiectiv de investiţii în cadrul PNCIPS este asigurată numai după aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii prin emiterea MDLPA sau a hotărârii de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, după caz, în conformitate cu prevederile legale ale Hotărârii de Guvern nr. 207/2020 din  18 martie 2020 şi numai în corelare cu alocaţile bugetare destinate fiecărui program derulat de Compania Naţaională de Investiţii, în baza OG nr 25/2001, aprobată cu modificările şi completările ulterioare. Vă asigurăm că CNI SA depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârşit atât proiectele cât şi obiectivele de investiţie aflate în derulare astfel încât acestea să fie predate cât mai curând posibil beneficiarilor”, potrivit celor de la CNI.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006760 (s)