News Flash:

Ce a discutat Dancila cu Papa Francisc la Vatican I VIDEO

13 Mai 2018
1820 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila papa 10

Premierul Viorica Dancila i s-a adresat Papei Franscisc, la intalnirea de vineri de la Palatulul Apostolic de la Vatican, spunandu-i Suveranului Pontif: "Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity", potrivit unei inregistrari video ce a fost facuta publica de presa italiana.
In clipul video se aude si cum Dancila ii vorbeste Papei Francisc despre cadourile pe care i le-a adus, de data aceasta adresandu-i-se in limba romana Suveranului Pontif.

Redam discutia dintre Viorica Dancila si Suveranul Pontif, la intrevederea de vineri:

"Viorica Dancila: Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity.

Viorica Dăncilă: Sămânţe de mărar, iar aici să vă bucuraţi de roadele acestui pom mulţi ani de acum încolo.

Papa Francisc: Grazie."

Guvernul Romaniei a postat pe site-ul oficial un video cu imagini de la intrevederea prim-ministrul Dancila cu Papa Francisc, dar fara sonor.

Premierul Viorica Dancila a fost primita vineri dimineata in audienta la Palatul Apostolic din Vatican de catre Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior intrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anuntat, la Antena 3, ca Papa Francisc va veni in Romania la inceputul lui 2019. Seful Executivului a relatat ca intalnirea cu Papa Francisc a durat aproximativ 45 de minute.

Potrivit site-ului italian asknews.it intrevederea a durat 24 de minute.

"Liderul de la Palatul Victoria i-a oferit Papei Francisc seminte din soiuri de legume si plante romanesti si un stilou personalizat, confectionat, manual, din lemn, la atelierele din Suceava", anunta Guvernul. Suveranul Pontif i-a oferit premierului trei carti si o placa sculptata in bronz exprimand un mesaj de pace.

"Dupa primirea in audienta la Sanctitatea Sa Papa Francisc, premierul Viorica Dancila a oferit mai multe cadouri Suveranului Pontif, printre care un stilou personalizat - inscriptionat cu numele Papei Francisc – modelul Poenari Majestic Blackwood, confectionat, manual, din lemn, in Romania, la atelierele din Suceava. De asemenea, seful Executivului a mai oferit Sanctitatii Sale seminte de legume si plante din soiuri traditionale romanesti si un puiet de mar Florina, pe care Suveranul Pontif sa le sadeasca in propria sa gradina din incinta Castelului Gandolfo, in care au fost sadite seminte primite si de la inalti oficiali ai altor state", informa Biroul de presa al Executivului.

Semintele de legume si plante daruite de premierul Viorica Dancila au fost obtinute la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau. Acestea sunt de castravete amar Rodeo, castravete cu tepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzau 1600, ceapa alba de Buzau, leustean Topaz si busuioc violet Serafim.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005733 (s)