News Flash:

Cat de periculoase sunt pastele pentru silueta? Mihaela Bilic raspunde

12 Aprilie 2018
997 Vizualizari | 0 Comentarii
paste cu pesto

Cei care vor sa slabeasca, evita cat pot carbohidratii si cred ca o portie de paste e bomba calorica. Nutritionistul Mihaela Bilic ne asigura însa ca n-o sa ne îngrasam niciun gram daca mancam o portie medie de paste fierte al dente.

Iata ce a scris pe pagina sa de facebook:

Cea mai buna salata cu paste 

"Fideaua, taiteii de casa, macaroanele, pennele, spaghetele, noodlesii chinezesti si orice reprezentant al marii familii de paste fainoase merita laudat si degustat cum se cuvine.

N-am sa incerc sa conving pe nimeni ca pastele sunt sanatoase si delicioase in acelasi timp, dar am sa le spun un mic secret iubitorilor de diete: pastele fierte al dente ingrasa mai putin decat painea sau orezul! Daca mancati o portie medie si nu puneti peste ele mult ulei (fie el si de masline) sau multa branza, puteti obtine un fel de mancare satios si dietetic.

Iar parmezanul ras e condimentul ideal cand vine vorba de calciu din belsug. În plus, carbohidratii lenti, asa cum sunt pastele, cerealele sau cartofii se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin. De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus.

Un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios. Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creeat. E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie!"

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004649 (s)