News Flash:

Casa Regala ar putea deveni institutie. Anuntul facut de Liviu Dragnea

6 Februarie 2018
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marti, referitor la amanarea proiectului de lege privind Statutul Casei Regale, ca aceasta amanare tine de faptul ca se poarta discutii privind infiintarea prin lege a unei institutii numita Casa Regala.
Intrebat de ce a fost amanat din nou, la comisii, proiectul de lege privind Statutul Casei Regale, Dragnea a raspuns: „Pentru ca se poarta discutii care vor fi finalizate in aceste zile cu reprezentantii Casei Regale pentru a se gasi care este forma in primul rand constitutionala si in al doilea rand fireasca in care poate fi adoptata aceasta lege”.

„Nu e vorba de legea in sine, e vorba de: daca sau nu se infiinteaza prin lege o institutie care sa fie numita Casa Regala”, a subliniat Dragnea.

Regia Autonoma ”Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat” a precizat ca va percepe o suma lunara Familiei Regale pentru Palatul Elisabeta dupa finalizarea unui raport de evaluare, urmand ca acesti bani sa fie platiti pana cand Guvernul va stabili care este statutul Casei Regale.
"Regia Autonoma ”Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat” sprijina si intelege necesitatea continuarii activitatii Casei Regale in interes public, motiv pentru care va percepe, pana la stabilirea de catre Guvernul sau Parlamentul Romaniei a statutului Casei Regale, o suma lunara, stabilita prin raport de evaluare, cu mentiunea ca aceasta nu poate fi interpretata drept o prelungire tacita a locatiunii", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de catre RA-APPS, remis MEDIAFAX.

Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat a mentionat ca raportul de evaluare va fi finalizat in cursul saptamanii viitoare, iar suma lunara va fi stabilita in conformitate cu pretul de piata.

Reprezentantii Casei Regale au precizat, pentru MEDIAFAX, saptamana trecuta, ca Familia Regala ramane la Palatul Elisabeta si dupa data de 5 februarie, cand ar fi urmat sa elibereze imobilul, in schimbul unei chirii lunare.

"In prezent, sunt in curs discutii intre Casa Majestatii Sale si RA-APPS privind situatia Palatului Elisabeta. Pe durata acestor discutii, Familia Regala va continua activitatile publice la Palatul Elisabeta si va plati o suma lunara reprezentand contravaloarea folosintei imobilului", a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Ghinea, consilier la Casa Regala.

Potrivit legii, dupa moartea Regelui Mihai I, mostenitorii sai aveau la dispozitie 60 de zile pentru a elibera Palatul Elisabeta, imobil care fusese oferit Regelui ca locuinta de protocol in timpul vietii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005286 (s)