News Flash:

Capii Politiei Timis, dupa gratii! Detalii incredibile din dosar

22 Ianuarie 2015
1377 Vizualizari | 0 Comentarii
Detalii incredibile au iesit la iveala in urma descinderilor efectuate de procurorii DNA la sediul IPJ Timis in dosarul de coruptie ce vizeaza conducerea acestei institutii. Spre exemplu, procurorii DNA il acuza pe seful Politiei Rutiere Timis ca a primit patru anvelope pentru autoturismul Mercedes ML al sotiei si un televizor LCD pentru a avansa in grad doi politisti.
Potrivit unui comunicat de presa transmis de DNA, marti seara, seful IPJ Timis, Petru Sorin Muntean si adjunctul sau, Florin Mircea Bolbos, au actionat la comanda primarului din Recas, Pavel Teodor (PSD), pentru a sicana un politist din localitate.
„Din ordonantele procurorilor a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarele situatii, cu referire la fiecare dintre cei inculpati: Muntean Petru Sorin, Bolbos Florin Mircea, Pavel Teodor, Temu Marian Dorinel si Berzescu Doru Adrian, fiind identificate si probate urmatoarele: In cursul lunii octombrie 2014, pentru a satisface interesele economice, personale si de natura politica ale inculpatului Pavel Teodor, primarul orasului Recas, inculpatii Muntean Petru Sorin si Bolbos Florin Mircea, in calitate de inspector sef al I.P.J. Timis, respectiv de adjunct al inspectorului sef, si-au indeplinit in mod necorespunzator atributiile de serviciu constand in coordonarea si controlul structurii din subordine. Concret, acestia au dispus intocmirea unei propuneri catre Ministerul Administratiei si Internelor, pentru radierea postului unui agent de politie din statele de functii ale Politiei oras Recas si apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul I.P.J. Timis de desfiintare a functiei respective. Ulterior, a fost dispusa mutarea agentului intr-un alt oras, fara a se respecta procedura legala privind mutarea unui politist in cadrul altei formatiuni de politie”, se arata in comunicatul amintit.
Mai mult, agentul de politie din Recas a fost urmarit si chiar filmat de catre seful Politiei Locale Recas, in timp ce seful Politiei Recas a intocmit rapoarte false.
„In sprijinul aceluiasi demers, inculpatul Temu Marian Dorinel, in calitate de sef al Politiei orasului Recas, a intocmit documente justificative ce au creat o aparenta de legalitate si au stat la baza intocmirii propunerii de radiere a functiei respective, urmarind prin aceasta un interes pentru sine, acela de a fi mentinut pe acelasi post de conducere dar si un interes pentru altul, constand in satisfacerea intereselor economice si politice ale primarului Pavel Teodor. In acelasi scop, inculpatul Berzescu Doru Adrian, in calitate de sef al Politiei Locale Recas, s-a implicat personal in activitati de supraveghere a agentului de politie, fara drept si fara a avea un interes legitim, folosindu-se si de subordonatii sai, cu scopul de a-i crea acestuia o stare de temere, menita a conduce la indepartarea acestuia din functia pe care o exercita in mod legal, in cadrul Postului de Politie Recas. Activitatile de urmarire au constat in supravegherea neautorizata de catre judecator a agentului de politie, atat in timpul exercitarii atributiilor de serviciu cat si in timpul liber, executand capturi de imagini in locurile frecventate de acesta cat si la domiciliul sau. Inculpatul Berzescu Doru Adrian chiar a intocmit rapoarte din care reiesea ca atat agentul de politie vizat cat si alti angajati ai Politiei Recas, s-ar afla in timpul programului de lucru in alte locuri decat cele stabilite conform ordinelor interne”, au mai aratat procurorii DNA, scrie tion.ro.
Intreaga operatiune ar fi fost aprobata de catre seful IPJ Timis, la cererea fostului baron PSD de Timis Eugen Milutinovici, chiar daca actiunile lor au dus la distrugerea familiei si sanatatii agentului vizat.
„Aceasta procedura, dispusa de inculpatul Muntean Petru Sorin, a fost aprobata ca urmare a instigarii venite din partea inculpatilor Pavel Teodor si Milutinovici Eugen, in scopul asigurarii controlului asupra activitatii Politiei Recas, prin evitarea constatarii si sanctionarii faptelor comise de persoane din cercul relational al celor doi si satisfacerea intereselor politice si economice ale acestuia din urma. Prin exercitarea defectuoasa a atributiunilor de serviciu, inculpatii au vatamat interesele legitime pe de o parte ale I.P.J. Timis – Politia orasului Recas, iar pe de alta parte a vatamat interesele legitime ale agentului de politie, prin crearea unei situatii/stari familiale „disfunctionale” ( probleme de sanatate ale parintilor, mutarea sotiei la un alt loc de MUNCA , mutarea fiicei la o alta scoala, cheltuieli cu naveta, carburant, masina), afectarea starii de sanatate a partii vatamate, stabilitatea la locul de munca”, mai spun procurorii DNA Timis.
Mai halucinante sunt detaliile ce ii vizeaza pe seful Politiei Rutiere, Marcel Craciunescu si cei doi agenti rutieri.
„In luna martie 2014, inculpatul Craciunescu Nicusor Marcel, in calitate de sef al Serviciului Politiei Rutiere Timis, a pretins si primit de la inculpatii Bledea Cosmin si Girbaci Vasilica, pentru a propune avansarea acestora in grad profesional inainte de termen, doua seturi (8 bucati) jante Mercedes Clasa E si anvelope pentru autoturismul personal. Pe data de 25 martie 2014, conform celor promise de inculpatul Craciunescu Nicusor Marcel, cei doi inculpati au fost avansati la gradul profesional urmator, respectiv acela de comisar de politie. La sfarsitul anului 2013 - inceputul anului 2014, inculpatul Craciunescu Nicusor Marcel a pretins si primit de la doi agenti de politie un set de anvelope ( 4 bucati), pentru autoturismul marca Mercedes ML, apartinand sotiei sale si un televizor LCD. Ca urmare a remiterii acestor bunuri, unul dintre agenti a fost mutat, conform dorintei sale, in cadrul Compartimentului Accidente Grave din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, iar celalalt a scapat nesanctionat pentru abaterile constatate in activitatea sa (urmare efectuarii unui control)”, se mai arata in comunicatul DNA.
In afara de cei doi agenti de la Rutiera – Cosmin Bledea si Vasilica Girbaci – care vor fi cercetati sub control judiciar, toti cei sase sefi de Politie vor fi prezentati Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva.
„Inculpatilor li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 CPP, urmand ca la data de 20 ianuarie 2015, urmatoarele persoane sa fie prezentate Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile: Muntean Petru Sorin, Berzescu Doru Adrian, Bolbos Florin Mircea, Craciunescu Nicusor Marcel, Pavel Teodor si Temu Marian Dorinel. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie. Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, concluzioneaza procurorii DNA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1094 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004329 (s)