News Flash:

Cand va fi finalizat lotul 2 al autostrazii Timisoara - Lugoj

15 Octombrie 2015
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada Lugoj Deva
Vom putea circula in acest an pe autostrada de la vama pana la nodul de la Traian Vuia? Daca vremea tine cu constructorul, da. In acest moment, lucrarea este finalizata in proportie de 85,95 de procente din total, mai sunt anumite parti unde mai trebuie turnat asfalt, conform Hotnews, care citeaza informatiile oferite de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.
Discutiile legate de finalizarea sau nu a acestui lot erau la un moment legate de anumite diferende financiare intre constructor si CNADNR, mai precis de o anumita esalonare a platilor. Din cauza acestei situatii, la un moment dat a avut loc si o oprire a lucrarilor.  Disputele au fost rezolvate intre timp, lucrarile au avansat si cele doua luni si jumatate pana la finalul anului ofera posibilitatea deschiderii acestui tronson de autostrada.
In acest moment, constructorii depind doar de vremea de afara pentru a finaliza lucrarile, acestea fiind in cea mai mare parte finalizate. Din pacate, exista posibilitatea deschiderii lotului doar pe o lungime de sase kilometri, care sa faca legatura intre nodul de la Topolovat si inceputul primului lot din Lugoj – Deva, ceea ce ar permite si dechiderea celor zece kilometri inchisi circulatiei din aceasta autostrada. Va reamintim ca cei zece kilometri din A1, intre Sanovita si legatura cu A6 de langa Lugoj, sunt in acest moment inchisi circulatiei din cauza ca la Sanovita nu a fost prevazut un nod de intrare pe autostrada.
Odata deschis, acesta ar oferi soferilor posibilitatea sa circule pe autostrada de la vama Nadlac pana la Traian Vuia, mai precis la capatul primului lot al autostrazii Lugoj Deva, scrie tion.ro.
Lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj are 25,6 kilometri si face legatura dintre lotul 1 al acestei autostrazi si lotul 1 din Lugoj – Deva. Valoarea contractului de executie pentru acest lot a fost de 423 de milioane de lei. Contractul de executie a fost semnat in luna decembrie a anului 2014, inceperea lucrarilor avand loc in ianuarie 2015, durata asumata prin contract pentru executie fiind 72 de luni. Finalizarea lucrarilor era programata pentru jumatatea anului 2016, dar cel mai probabil aceasta va avea loc in acest an.

cnadnr lugoj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008654 (s)