News Flash:

Primarul Robu a pregatit buldozerele! Iata ce va demola Primaria in zilele viitoare

14 Octombrie 2015
1343 Vizualizari | 0 Comentarii
demolare2
Oficialii Primariei Timisoara anunta actiuni in forta, dupa ce au constatat ca in oras au ”rasarit” diverse constructii ilegale, de la vile, cum este cea care a aparut in curtea Palatului Ancora, o cladire de patrimoniu din cartierul Iosefin, la balcoane de bloc inchise sau turnulete. Primarul Nicolae Robu a cerut sa i se pregateasca buldozerele.
Edilul-sef al Timisoarei a mai anuntat astfel de actiuni in trecut, dar a explicat apoi ca nu se poate interveni cu una cu doua pe o proprietate privata, pana sa se transeze lucrurile in instanta.
In cazul din Iosefin, unde o persoana si-a transformat locuinta pe care o detinea in curtea unei cladiri istorice – Palatul Ancora de pe strada General Ion Dragalina intr-o adevarata vila, o constructie ilegala, potrivit reprezentantilor municipalitatii, se va interveni in forta, anunta Robu.
Cazul nu a fost descoperit de catre reprezentantii primariei, ci a ajuns in atentia autoritatilor locale in urma sesizarilor facute de unii locatari din zona, deranjati de constructia ridicata acolo, scrie tion.ro.
„Am fost informat ca inca se continua constructia ilegala pe strada Dragalina, unde ni s-a sesizat ca ce se intampla acolo este in afara legii. Ca sa vedeti cu ce tertipuri vin: isi pastreaza o cladire in interior si zic ca o extind. Asta face un proprietar, isi pastreaza cladirea initiala, apoi face fundatie de jur imprejur si o constructie adevarata, afirmand ca, de fapt, nu face o noua constructie, ci isi extinde cladirea initiala. Am cerut sa mi se pregateasca buldozerele si o sa mergem la fata locului sa facem ordine. Acolo este domeniu public, acel teren este proprietatea statului roman, am verificat. La ce am dreptul sa ma duc cu buldozere ma duc”, a declarat, luni, Robu.
Nu la fel s-a intervenit in cazul palatului cu turnulete de pe strada Romulus, unde, desi potrivit autoritatilor locale vorbim despre o constructie inaltata si ”infrumusetata” ilegal, fara respectarea autorizatiilor date, proprietarii nu au putut fi obligati sa treaca la demolari si nici n-a intervenit inca in forta municipalitatea, desi toata povestea a iesit la iveala in urma cu mai bine de un an, in vara anului 2014.
„La cea de pe Romulus nu pot interveni, pentru ca este o constructie privata, pe teren privat. Acolo nu poti sa intervii cu buldozerul, decat daca ai un mandat de executare silita. Or, nu am asa ceva. Unde constructiile ilegale sunt realizate pe domeniul public, acolo pot interveni in forta. Pe Romulus cladirea este facuta nerespectand autorizatia. Ei aveau autorizatia, dar ce au facut acolo nu respecta autorizatia si nu poti sa intervii pentru a obliga pe cineva care face un astfel de lucru sa aduca totul la forma autorizata, decat daca ai o hotarare judecatoreasca cu mandat executoriu. Este in instanta…”, sustine Robu.

palatului ancora nicolae robu robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006536 (s)