News Flash:

Cand ar putea fi construite iesirile spre autostrada la Timisoara

31 Ianuarie 2015
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
Alesii timiseni au aprobat prin vot, miercuri, efectuarea studiilor de fezabilitate pentru trei iesiri rutiere spre viitoarea autostrada, cea mai importanta fiind cea de la Sanandrei, iar in 2016 aceste obiective ar putea fi realizate. 
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, considera ca un numar de descarcari spre autostrada nu sunt multe, argumentand ca si in strainatate numarul lor este apreciabil, tocmai pentru fluidizarea traficului.
El sustine ca acest lucru va fi benefic si pentru zona ecumenica-turistica din estul judetului. 
”Ganditi-va la ceea ce inseamna toate masinile care pleaca, inclusiv din Timisoara, pe autostrada doar ca sa duca gunoiul la deponeul de la Ghizela. Sau ganditi-va la tot ceea ce inseamna tot tronsonul de la Faget, de la iesirea din judet pana la Ghizela in acelasi sens. De asemenea, cea mai frumoasa zona turistica pe care o avem in zona Bethausen - Dobresti - Bara, manastirile din lemn din acea zona pana spre Faget. Cred ca merita facuta o astfel de investitie. Sunt iesiri si nu sensuri giratorii”, a detaliat seful administratiei judetene, scrie ziuadevest.ro.
Potrivit liderului Palatului Administrativ, anul acesta se va lucra la studiul de fezabilitate si la proiectul tehnic in asociere cu primariile care pun la dispozitie gratuit terenul pentru aceste iesiri. El sustine ca din partea Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi (CNADR) are acceptul, pentru ca iesirile sunt necesare conectarii la autostrada, iar pana la finele anului trebuie rezolvate documentatia, licitatia si alte diligente in acest sens.
”Anul acesta facem tot ceea ce tine de documentatie, licitatie, pregatire, ridicari topografice, asocieri si cedari de suprafete de teren, intabulari in favoarea comunei sau a judetului (vom vedea cum vom considera tronsonul de 300-400 de metri cu tot cu iesire). Dupa parerea mea, in 2016 am putea realiza lucrarile”, adauga Bojin. Cea mai importanta este iesirea la autostrada de la Sanandrei, pentru care va avea o intalnire cu primarul Nicolae Robu despre ceea ce inseamna aceasta deschidere. ”Am cazut de acord, Consiliu Judetean si Primaria Timisoarei, sa contribuim impreuna cu CNADR pentru realizarea descarcarii de la Sanandrei”, a conchis liderul CJ Timis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006098 (s)