News Flash:

Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost incarcerati la Penitenciarul Rahova

28 Ianuarie 2015
1385 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost dusi de la Politia Ilfov la Penitenciarul Rahova, unde au fost incarcerati dupa ce au fost condamnati definitiv de instanta suprema la 4 ani si 8 luni, respectiv 4 ani de inchisoare, in dosarul privatizarilor strategice.
Codrut Seres si Zsolt Nagy au mers la Politia Ilfov dupa aproximativ trei ore de la decizia instantei supreme si au asteptat in biroul politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale mandatele de executare a pedepselor cu inchisoarea.
Dupa ce au primit mandatele de executare a pedepsei pentru Seres si Nagy, care au domiciliile in judetului Ilfov, politistii ilfoveni i-au dus pe cei doi fosti ministri in Penitenciarul Rahova, unde acestia vor sta 21 de zile in carantina, urmand ca, in cel mult o luna, Administratia Penitenciarelor sa le stabileasca regimul si locul de detentie.
"In cursul acestei zile, Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a primit pentru punerea in aplicare doua mandate de executare a pedepsei inchisorii, pe numele a doua persoane, cu domiciliul pe raza judetului Ilfov. Cele doua mandate de executare a pedepsei inchisorii, pe o perioada de 4 ani si 8 luni, respectiv 4 ani, au fost puse in aplicare de politistii ilfoveni, persoanele condamnate fiind conduse la Penitenciarul Rahova, pentru incarcerare", arata IPJ Ilfov, intr-un comunicat de presa.
Si ceilalti inculpati din dosar care au primit pedepse cu executare urmeaza sa fie incarcerati.
Codrut Seres a fost condamnat definitiv la 4 ani si 8 luni de inchisoare cu executare, Zsolt Nagy a primit o pedeapsa de 4 ani, cea mai mare pedeapsa fiind data lui Stamen Stanchev, care va executa 5 ani si 2 luni, decizia din dosarul privatizarilor strategice fiind anuntata marti de ICCJ.
Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a redus astfel pedeapsa primita la fondul dosarului de fostul ministru al Economiei Codrut Seres, de la sase ani la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete.
Si in cazul lui Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, pedeapsa a fost redusa de la cinci ani la patru ani de inchisoare cu executare, pentru aderare la un grup infractional.
Consultantul international Vadim Benyatov a fost condamnat patru ani si sase luni de inchisoare cu executare  pentru constituire a unui grup infractional organizat si divulgare a informatiilor secrete de serviciu sau nepublice. La fondul dosarului, Benyatov primise o pedeapsa de zece ani de inchisoare cu executare. In cazul acestuia, instanta a dispus reducerea cu sase luni a pedepsei, pentru perioada in care a fost retinut si arestat preventiv.
Stamen Stanchev a primit cea mai mare pedeapsa din dosar, respectiv cinci ani si doua luni de inchisoare cu executare. Instanta i-a redus astfel pedeapsa primita la fond, de 11 ani de inchisoare pentru spionaj si initierea si sprijinirea unui grup infractional organizat.
Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in mandatul lui Nagy (cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului), a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu execure. La fondul dosarului, Donciu fusese condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru tradare prin transmitere de secrete.
Mihai Dorinel Mucea, fost adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare. Pedeapsa i-a fost astfel redusa de la sase ani de inchisoare cu executare primita la fondul cauzei, pentru tradare prin transmitere de secrete, din care i-au fost scazute doua luni, perioada arestului preventiv.
Instanta l-a mai condamnat pe cetateanul ceh Michal Susak la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare. Susak fusese condamnat initial la zece ani de inchisoare.
Mircea Calin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra la data faptelor, cetatean romano-englez, a primit o pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare cu executare. La judecarea in prima instanta, Flore primise o pedeapsa de noua ani si sase luni de inchisoare.

Gabor Kerekes a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, pedeapsa redusa de la cinci ani de inchisoare primita la instanta de fond, pentru aderare si sprijinire a unui grup infractional transnational.
Cetateanul turc Mustafa Oral a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare. Instanta de fond il condamnase pe Mustafa Oral la cinci ani de inchisoare, pentru initiere si sprijinire a unui grup infractional transnational.
Procesul "privatizarilor strategice" a inceput in 20 aprilie 2007 doar cu acuzatii Stamen Stanchev, Mihai Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu. Acestia au fost trimisi in judecata, in 18 aprilie 2007, sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si spionaj, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare prin transmitere de secrete. In acelasi timp, s-a dispus judecarea separata a partii din dosar referitoare la Vadim Benyatov Don.

gabor kerekes
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007141 (s)