News Flash:

Campanie de prevenire a consumului si traficului ilicit de droguri

27 Aprilie 2014
1020 Vizualizari | 0 Comentarii

55 de licee din Timiş intră în cursa ideilor pentru a găsi o modalitate de a spune “NU drogurilor”. Astfel, fiecare liceu va alcătui o echipă, care va întocmi un slogan şi un mesaj împotriva consumului de droguri ce vor fi postate pe pagina de Facebook a proiectului. Echipa câştigătoare va fi desemnată în funcţie de numărul de like-uri.

Campania vizează informarea tinerilor cu privire la efectele nocive ale drogurilor, dar şi ale substanţelor halucinogene care sunt vândute, chiar prin intermediul internetului. 

În Timiş, ultima statistică a fost realizată în urmă cu doi şi arată că aproximativ șase la sută dintre liceeni au consumat cel puţin o dată droguri. Potrivit comisarului-şef al Centrului Antidrog Timişoara, Mihaela Tomiţă, numărul celor care consuma droguri este însă mult mai mare. 

„Strategia judeţeană antidrog actuală îşi propune ca o primă etapă să aibă realizarea unui următor studiu ştiinţific care să ne arate exact cu cât a crescut numărul lor şi de ce a scăzut vârsta de debut a consumului. Dar ceea ce vedem noi este diferit de multe ori, de ceea ce ne arată rezultatele din spitale şi evidenţele noastre. Sunt lucruri pe care le putem demonstra și acest lucru este important”, precizează Mihaela Tomiţă, comisar-şef Centrul Antidrog Timişoara.

Ca noutate în acest an, în realizarea strategiei antidrog s-au implicat şi autorităţile judeţene în proiectul de prevenire a consumului de droguri, scrie Pentrutimisoara.ro.

„În rândul tinerilor şi în rândul adolescenţilor este o problemă legată de consumul de droguri şi este cât se poate de evidentă şi este normal să nu închidem ochii. Proiectul pe care încercăm să îl desfăşurăm vine astfel în întâmpinarea problemelor copiilor în a-i conștientiza de pericolul în care se află în consumul de droguri, în a-i determina să înțeleagă că există posibilitatea de a-și ocupa timpul într-un mod diferit, într-un mod plăcut, într-un mod permanent, tocmai pentru a-i îndepărta cât mai mult de o posibilă stare și dorință a lor în a se îndrepta spre consumul de droguri ”, spune Aura Danielescu, inspector școlar adjunct.  

Proiectul este iniţiat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiș, alături de Centrul de Prevenire Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. El se desfăşoară până în 26 iunie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 22 queries | Mysql time :0.085753 (s)