News Flash:

Bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu, dupa unda de soc din SUA

6 Februarie 2018
946 Vizualizari | 0 Comentarii
bursa

Indicele bursier Dow Jones a avut luni o scadere de 1.175 de puncte, cea mai mare dupa criza financiara din anul 2008, situatii asemanatoare inregistrandu-se si la bursele S&P 500 si Nasdaq, ceea ce a atras "preocuparea" Presedintiei SUA.
UPDATE 10.00

Bursa de la Bucuresti a deschis in scadere sedinta de marti, in ton cu restul burselor europene, antrenate de caderile de pe piata americana si de pe bursele asiatice.

Indicele BET inregistra o cadere de peste 3% la ora transmierii stirii, cele 13 companii din componenta sa fiind pe rosu, cu minusuri de 1 pana la 5 procente.
La Londra, indicele FTSE 100 inregistra o scadere de mai mult de 3%, conform BBC, indicele Stoxx 600 marcand o scadere de 1,56%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scazut cu peste 3%, in timp ce CAC 40 din Paris a scazut cu 3,23%. Indicele FTSE MIB din Italia a scazut cu 1,64%, in timp ce IBEX 35 din Spania a scazut cu 1,44%.
Bursele din Asia, afectate

Pietele din Asia au scazut din nou marti, in conditiile in care investitorii au reactionat puternic la vestea ca indicele bursei americane Dow Jones a inregistrat cea mai mare scadere din ultimii peste sase ani, informeaza site-ul postul BBC News.

Titlurile pe piata nipona s-au depreciat masiv, cu indicele bursei japoneze Nikkei 225 inregistrand cea mai mare scadere pe zi din 1990. La un moment dat, indicele inregistra o depreciere de 7%, pentru ca pe parcursul zilei sa revina usor, scaderea fiind in cele din urma de 4,7%.

Declinul pe pietele bursiere a inceput de saptamana trecuta dupa o crestere accentuata a randamentelor obligatiunilor americane in urma datelor anuntate vineri care au aratat ca nivelul salariilor din SUA a inregistrat cea mai rapida crestere din 2009, starnind temeri privind cresterea inflatiei.

"Stirile economice din SUA au fost mai puternice decat era anticipat", a declarat David Kuo, director executiv al firmei de consultanta financiara Motley Fool.

Scaderile inregistrate de bursele din Statele Unite intervin dupa luni de cresteri la niveluri record care au generat speculatii privind supraevaluarea activelor companiilor.

Casa Alba a incercat sa reasigure investitorii afirmand ca se concentreaza asupra "fundamentelor economice pe termen lung, care raman exceptional de puternice".

Cei mai bogati 500 de oameni din lume au pierdut ieri 114 miliarde de dolari, in urma caderilor de pe Wall Street, dupa ce optimismul fata de reducerea impozitelor, care a alimentat castigurile din ianuarie, a dat nastere la ingrijorari legate de inflatie, scrie Bloomberg. 

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost lovit cel mai tare, acesta ramanand fara 5,1 miliarde dolari in conturi, potrivit  Bloomberg Billionaires Index. 

Averea CEO-ului Mark Zuckerberg e mai mica acum cu 3,6 miliarde dolari, al doilea cel mai mare declin. Nici Jeff Bezos nu a ramas neatins: acesta a pierdut 3,3 miliarde dolari. 

Indicele Dow Jones a inregistrat cea mai mare scadere din ultimii ani/ Casa Alba exprima "preocupare"

Indicele bursei americane Dow Jones a scazut cu 4,6% (1.175 de puncte), inchizand sesiunea de luni la nivelul de 24.345,75. Aceasta este cea mai mare scadere inregistrata de Dow Jones din septembrie 2008, cand valoarea indicelui pierduse 777,8 puncte dupa respingerea unui plan de asistenta financiara destinat sistemului bancar din Statele Unite.

Valoarea indicelui S&P 500 a inregistrat luni o scadere de 3,8%, iar Nasdaq a piedut 3,7% din valoare, potrivit BBC News.

Scaderile inregistrate de bursele din Statele Unite intervin dupa luni de cresteri la niveluri record care au generat speculatii privind supraevaluarea activelor companiilor.

Casa Alba exprima "preocupare"

"Suntem preocupati de fiecare data cand pietele bursiere au pierderi, dar avem incredere in soliditatea economiei", a transmis Presedintia SUA, potrivit CNBC.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006356 (s)