News Flash:

Pacienti de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, internati în conditii de cosmar

4 Februarie 2018
1447 Vizualizari | 0 Comentarii
victor babes1

Mai multi pacienti internati pe Sectia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara au fost cazati in saloane cu pereti scorojiti si mobilier ruginit. Reprezentantii unitatii medicale spun ca saloanele sunt in renovare, transmite corespondentul Mediafax.
Doua fotografii in care sunt imortalizate conditiile in care sunt cazati pacientii pe Sectia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara au fost postate pe Facebook, sambata, fiind distribuite de sute de ori. In imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazati in saloane cu pereti scorojiti, mobilier ruginit, iar in loc de perdele, in geamuri au fost puse cearsafuri.

“Anul 2018, Romania, Timisoara, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes! Nu mai am cuvinte sa comentez, cred ca imaginile spun totul. Spun doar ca mai trebuie sa mergeti la multe concerte, cu spectacole ale marilor artisti, pentru a aduce spitalul la niste conditii putin mai ridicate decat cele din lagarele de concentrare. Donati in continuare bani pentru a creste buzunarele celor aflati la conducere! Si sfatul meu: incercati sa va pastrati sanatosi daca ajungeti aici, mai mult ca sigur ca mult nu o veti mai duce. Va rog distribuiti!”, a scris autoarea fotografiilor, pe reteaua de socializare.
Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminica, corespondentului Mediafax, ca saloanele in care pacientii au fost fotografiati sunt in curs de renovare si ca s-au facut internari si acolo din cauza numarului prea mare de bolnavi din ultima perioada.

“Pozele sunt de la etajul doi, din Sectia de Pneumologie, care acum se reamenajeaza, iar jumatate din saloane sunt scoase din functiune, pozele sunt realizate la unul din acele saloane. Era toata tencuiala data jos si muncitorii se apucasera sa puna geamurile de termopan si s-a schimbat usa. Si pentru ca erau prea multi pacienti, a trebuit ca si in saloanele in care se lucra sa fie intrerupta munca si sa puna repede un pat si ce mai trebuie, sa improvizeze, pentru ca nu au unde sa ii mai puna in celelalte saloane renovate. Sectia de Pneumologie este modernizata cu bani de la Primaria Timisoara. S-a inceput cu parterul, care este gata si acum s-a trecut la etajul doi, s-au scos toti pacientii, s-a dat jos tencuiala, se schimba geamurile, usii. Iar intr-un astfel de spatiu s-a pus repede un pat, pentru ca sunt prea multi pacienti. Ne cerem scuze pacientilor nostri. Din pacate, nu avem surplus de saloane pentru a putea muta pacientii dintr-un salon intr-altul. Din cauza frigului, sunt foarte multi pacienti cu pneumonii in aceasta perioada, vin de peste tot si nu poti sa-i refuzi”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara, la etajul al doilea al Sectiei de Pneumologie sunt noua saloane, dintre care cinci au fost modernizate, iar restul sunt in curs de renovare. sursa: MEDIAFAX

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006691 (s)