News Flash:

BREAKING NEWS: COD PORTOCALIU de vant si viscol, prelungit in sapte judete pana miercuri seara

27 Februarie 2018
916 Vizualizari | 0 Comentarii
cod galben de viscol

Meteorologii anunta prelungirea avertizarii codului portocaliu de vant si viscol in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea pana miercuri seara. Patru judete se afla, pana marti la ora 14.00, sub cod portocaliu de vant si viscol.
Administratia Nationala de Meteorologie anunta cod portocaliu de vant, ninsoare puternic viscolita, zapada spulberata si vizibilitate scazuta in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea.

Avertizarea este in vigoare de miercuri dimineata pana la ora 20. In acest interval, in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale in general de 55 -65 km/h si local in jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita, zapada spulberata si troienita si vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

Totodata, incepand de marti ora 23.00 pana miercuri la ora 23.00, intra in vigoare o avertizare cod galben de ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada consistent, intensificari ale vantului si viscol. Aria ninsorilor va fi in extindere, incepand din sud-vest si va cuprinde jumatatea de sud a tarii.
In Muntenia, Dobrogea, precum si in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei ninsorile vor fi local insemnate cantitativ si se va depune strat consistent de zapada. Vantul se va intensifica treptat pe parcursul noptii de marti spre miercuri si va avea viteze de 45 - 55 km/h, iar miercuri (28 februarie) in sud-est rafalele vor depasi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea.

Marti, intre orele 10.00 - 14.00, este in vioare o avertizare cod portocaliu de intensificari ale vantului, ninsoare viscolita, zapada spulberata si troienita, precum si vizibilitate scazuta in judetele Constanta,Tulcea, Ialomita si Calarasi. In cele patru judete, vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 55 - 70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita, zapada depusa spulberata si troienita si vizibilitatea se va mentine scazuta.

Tot marti, pana la ora 18.00, in sudul Banatului, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei va mai ninge si se va depune strat nou de zapada, iar vantul va sufla in general moderat, temporar cu intensificari de 40…50 km/h, izolat mai mari in judetele Braila si Buzau, viscolind si spulberand zapada.

Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea se afla, pana joi la ora 10.00, sub cod portocaliu de frig. Temperaturile maxime vor fi frecvent intre minus 12 si minus 8 grade, cele minime se vor incadra in general intre minus 22 si minus 12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005595 (s)