News Flash:

Beneficiile uimitoare ale consumului de ceapa

22 Ianuarie 2016
1836 Vizualizari | 0 Comentarii
ceapa la gat
Ceapa, care face parte alaturi de usturoi din familia Allium, este bogata in sulf, responsabil pentru mirosul intepator, dar are si numeroase beneficii pentru sanatate.

Beneficii cardiovasculare

Specialistii au demonstrat ca substantele sulfurice regasite in ceapa au proprietati anticoagulante si previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol si de trigliceride din sange, imbunatatind functionarea membranei celulare a globulelor rosii.

Printre beneficiile consumului de ceapa se numara si prevenirea infarctului, datorita continutului foarte mare de flavonoide.

Beneficii pentru oase si tesuturile conective

Studiile au aratat ca includerea cepei in dieta de zi cu zi creste densitatea oaselor si poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauza, care se confrunta cu o scadere a densitatii osoase. S-a demonstrat de asemenea ca femeile care au trecut de varsta menopauzei au un risc mai mic de fractura de sold daca includ ceapa in dieta zilnica. Densitatea osoasa a femeilor in varsta, care consumau ceapa zilnic, era mult mai buna decat in cazul celor care consumau ceapa doar o data pe luna sau mai rar.

Ceapa contribuie substantial la sanatatea tesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.

 


ceapa usturoi allium sulf beneficii sanatate beneficii cardiovasculare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006818 (s)