Regimul alimentar în bolile de ficat este diferit, în funcţie de bolnav.
- Spre exemplu, regimul alimentar în ciroză este mult mai restrict decat regimul alimentar în hepatită cronică.
- Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesită regim alimentar suplimentar, deosebit,
Pentru prevenirea bolilor de ficat, în primul rand trebuie să avem:
o alimentaţie bogată în glucide (dulciuri, făinoase);
un consum moderat de grăsimi, în special animale;
proteine în cantitate normală;
consum limitat de sare;
Alimentele permise:
Ciorbe şi supe din carne de pui sau de vită,
Cartofi piure, copţi în ulei sau în unt,
Carne friptă: pui, vită, iepure de casă, curcan,
Mezeluri: şuncă de Praga, parizier slab condimentat,
Paste făinoase de orice fel,
Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,
Condimente: pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, etc.
Comentarii (1)