News Flash:

Reactiile adverse ale consumului de vitamina C

21 Ianuarie 2016
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
vitamine
Efecte adverse ale vitaminei C
1. Efectul diuretic
Vitamina C este o vitamina hidrosolubila, ceea ce inseamna ca se dizolva in apa, deci se elimina pe cale urinara. Asadar, prea multa vitamina C poate actiona ca un diuretic. De aceea, atunci cand luam suplimente cu vitamina C trebuie sa consumam o cantitate suficienta de lichide pentru a mentine corpul hidratat.

2. Pietre la rinichi
In organism, vitamina C se metabolizeaza rezultand o substanta cunoscuta sub denumirea de oxalat. O parte din acest oxalat format este eliminat din organism pe cale urinara. Daca cantitatea de oxalat este prea mare (de la prea multa vitamina C) acesta ramane in rinichi formand cunoscutele pietre la rinichi, care in unele cazuri sunt foarte dureroase si pot crea complicatii serioase ce necesita interventii chirurgicale.

3. Probleme gastro-intestinale
Vitamina C poate creste cantitatea de aluminiu si fier din intestin fapt ce poate duce la dureri de stomac, crampe abdominale, gaze, diaree, greata, voma sau constipatie. Complicatiile gastro-intestinale sunt datorate si efectului osmotic produs de vitamina C, care face ca in intestin sa se absoarba mai multa apa, fapt ce poate perturba functia tractului intestinal, scrie bzi.ro.
Reactiile gastro-intestinale apar de obicei la persoanele ce iau mai mult de 2000 mg/zi, dar s-au raportat cazuri si atunci cand cantitatea de vitamina C a fost mai mica de 1000 mg/zi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1979 (s) | 33 queries | Mysql time :0.082639 (s)