News Flash:

Basescu catre sefului statului: Sa propuna un pact de coabitare. Blocajul se vede groaznic/ Ce considera ca trebuia facut in cazul "mineriadei" din 10 august

7 Septembrie 2018
1297 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat

    Fostul presedinte Traian Basescu l-a sfatuit pe seful statului Klaus Iohannis sa ii propuna premierul Viorica Dancila semnarea unui pact de coabitare, in contextul in care blocajul intre Presedintie si Guvern "din exterior se vede groaznic".
"Toate institutiile se bat cu toate institutiile, iar blocajul intre colobararea intre Presedintie si Guvern este extrem de daunatoare si tine lucrurile blocate, pe de o parte in interior, iar din exterior va pot asigura ca se vede groaznic. Se vede o tara care nu e gestionata, care nu are directie si obiective. Iar aici, sa nu se supere presedintele Iohannis, dar putea sa ma urmeze, pentru ca stia foarte bine despre PSD ca nu are reguli, iar cand un partid nu are reguli pentru a acapara puterea, trebuie sa faci un lucru simpli, sa impui reguli, iar regulile puteau fi impuse intre presedinte si premier. Fara un protocol intre presedinte si premier nu merge si se vede acum. Domnul Iohannis trebuie sa ii propuna doamnei Dancila un pact de coabitare"; a declarat vineri Traian Basescu, in discursul sau sustinut la Scoala de vara a Organizatiei de Tineret a PMP care se desfasoara la Neptun.

Acesta i-a reamintit lui Klaus Iohannis de pactul de coabitare pe care l-a semnat el cu fostul premier Victor Ponta, in perioada guvernarii USL.

"Va aduc aminte in perioada mea de un USL care castigase alegerile cu 60%, am facut un protocol de coabitare, iar dupa doua zile de la semnare eram la bruxelles depus la presedintele CE si se vedea cine ce a facut. Si uite tara a putut fi tinuta pe o linie consecventa in ce priveste politicile europene, dar si evolutiile interne. Acum nu spun ca asta trebuie sa fie o solutie obligatorie. Cand ai un guvern responsabil se poate guverna in baza legilor si Consitutiei, insa cand ai un partid care guverneaza ca PSD, nicio masura nu este o exagerare, pentru ca acesta e PSD, un partid eezastruos pentru tara. Apropo de acest lucru, un PSD care nu are Opozitie, este un PSD lasat liber. Netinut in chingi guvernnul, netinut partidul sub presiune, nu inseamna decat introducerea in totalitate a liberului arbitru pe care pSD il practica in guvernare, putere exercitata fara reguli. ",a conchis Basescu.


Basescu: Pesta porcina si mineriada din 10 august trebuiau sanctionate prin motiune de cenzura

Presedintele de onoare al PMP, Traian Basescu, a declarat, vineri, ca este momentul prielnic pentru o motiune de cenzura care sa sanctioneze guvernul PSD, modul gestionarii pestei porcine si "mineriada" din 10 august fiind motivele principale pentru un asemenea demers.

"Faptul ca s-a facut dispersarea cu gaze, apoi urmarirea pe stradutele din piata vicotriei a fost un fel de lectie, va invatam noi minte sa mai veniti la manifestatie. Pe toate strazile laterale i-a urmarit a vrut sa fie o lectie care o da guvernul PSD, celor cre mai vor sa vina la manifestatiei. Iata doua motive, pesta porcina si mineriada organizata de stat in 10 august, trebuiau sanctionate printr-o motiune de cenzura. Nu spune nimeni ca o cadere a Guvernului Dancila, nu inseamna un alt Guvern al aceleiasi coalitii, dar un Guvern ca acesta care defileaza cu paiata aia de la agricultura (Petre Daea, ministrul Agriculturii - n.r.), panarama aia care mananca branza pe unde apuca, este inadmisibil sa ai un asemenea guvern. In momentul de fata votantului din mediul rural i se ia porcul din curte. Pesta porcina e o proba a nivelului urias si nepasare a guvernelor PSD. E un motiv pentru care in orice tara s-ar depune o motiunea de cenzura", a afirmat Traian Basescu, in discursul sau sustinut la Scoala de vara a Organizatiei de Tineret a PMP care se desfasoara la Neptun.

Acesta a mai spus ca se pierde un moment foarte bun in care romanii ar sustine caderea Cabinetului Dancila, iar asta nu inseamna neaparat venirea Opozitiei la guvernare, pentru ca un alt Guvern ar putea fi dat de coalitia PSD-ALDE.

"De aceea pe mine ma surpinde faptul ca, la initiativa PMP, care a propus o motiune cenzura acum, nici liberalii, nici USR, nu au vointa politica sa semneze pentru ca motiunea de cenzura sa poata fi depusa. Este un moment extrem de bun care trebuie valorificat de Opozitie, pentru ca situatia de fata loveste in PSD. In momentul de fata nici PMP nici PNL nici USR, singuri, nu au numarul de semnaturi pentru o motiune de cenzura si totusi USR nu mai raspunde la telefon dupa ce i s-a trimis motiunea de cenzura, PNL zice sa mai discutam. Se pierde un moment foarte bun cand o parte mare din populatie ar sustine o motiune prin care sa cada Guvernul Dancila. Cred ca este un lucru pe care PMP trebuie sa il faca cunoscut: sa ii ia frate, sa mai renunte PMP ca e motiune initiata de ei. Sa spuna ca e initiata de Sica Mandolina, de cine vor ei. Dar sa o faca. Momentele politice nu se rateaza. Cred ca obiectivul imediat, dincolo de a pregati europarlamentarele, este o motiune de cenzura. Nu mai spuneti ca e initiata de PMP, spuneti ca a fost ideea geniala a lui Barna si a lui Orban", a adaugat fostul sef al statului.

Mediafax

 


presedintie guvern iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004910 (s)