News Flash:

Bani cu miros nord-coreean - Donald Trump nu a dezvaluit un imprumut de aproape 20 de milioane de dolari

6 Decembrie 2022
328 Vizualizari | 0 Comentarii
truth social donald trump5

Donald Trump nu a dezvaluit, in timp ce era presedinte al SUA, un imprumut de 19,8 milioane de dolari de la o companie care are legaturi istorice cu Coreea de Nord, scrie "The Guardian", care preia un articol aparut in "Forbes".

Documentele obtinute duminica de procurorul general din New York indica un imprumut nedeclarat anterior datorat de Trump conglomeratului sud-coreean Daewoo. Daewoo a fost singura companie sud-coreeana careia i s-a permis sa opereze o afacere in Coreea de Nord la mijlocul anilor 1990, aminteste "The Guardian".

"Forbes" a dezvaluit ca relatia lui Trump cu Daewoo este veche de cel putin 25 de ani. La un moment dat, Daewoo s-a asociat cu Trump pentru un proiect imobiliar in apropierea sediului Natiunilor Unite din New York, Trump World Tower.

Trump si Daewoo au continuat sa faca afaceri impreuna, folosind numele lui Trump pe sase proprietati din Coreea de Sud intre 1999 si 2007, potrivit revistei economice.

Publicatia relateaza ca datoria in cauza "provine dintr-un acord pe care Trump l-a incheiat pentru a imparti o parte din taxele de licenta cu Daewoo".

Potrivit documentelor analizate de Forbes, soldul de 19,8 milioane de dolari a ramas acelasi din 2011 pana in 2016. La cinci luni de la preluarea mandatului de presedinte de catre Trump, soldul a scazut la 4,3 milioane de dolari, potrivit documentelor care prezinta starea finantelor lui Trump la 30 iunie 2017.

La scurt timp dupa aceea, Daewoo a fost cumparat la 5 iulie 2017, se arata in documente, fara a dezvalui cine a rascumparat datoria.

"Forbes" relateaza ca, desi imprumutul a fost raportat in documentele interne ale Organizatiei Trump, acesta nu a fost dezvaluit in rapoartele publice de informatii financiare ale fostului presedinte. Conform legilor privind transparenta fiscala, Trump trebuia sa prezinte documentele oficialilor federali in timpul campaniei sale prezidentiale si dupa ce a devenit presedinte.

In 2016, directorul financiar al lui Trump, Allen Weisselberg, a declarat ca Trump a declarat toate datoriile legate de companiile la care Trump detinea o participatie de 100%.

In ciuda aparentei lacune in prezentarea datelor, este posibil ca Trump sa nu fi incalcat nicio lege, desi existenta datoriei ar fi putut reprezenta un conflict de interese, scrie "The Guardian".

In timp ce era presedinte, Trump s-a laudat cu relatia sa cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, spunand in 2018: "El ma place, eu il plac. Ne intelegem, ne-am indragostit".

Cei doi lideri s-au intalnit in persoana, dar relatia nu s-a concretizat la nivelul unor rezultate diplomatice notabile.

Intre timp, luni, juratii au inceput sa delibereze in procesul de frauda fiscala al Trump Organization din New York, in care compania este acuzata ca a operat o schema infractionala ce ar fi implicat frauda si evaziune fiscala.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005526 (s)