News Flash:

Avioane de tip Airbus 320 si Boeing 707 vor fi reparate la Iasi

7 Septembrie 2017
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
tarom1
Aerostar Bacau a semnat, joi, un contract prin care CJ Iasi ii concesioneaza un teren de 16.000 de metri patrati la Aeroportul Iasi. Aici, va fi construit un hangar in care compania bacauana va repara avioane de tip Airbus 320 si Boeing 707.
Contractul intre Consiliul Judetean Iasi si Aerostar Bacau a fost semnat, joi, la Iasi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Acesta prevede concesionarea pentru 49 de ani a unui teren de 16.000 de metri patrati din zona Aeroportului Iasi, unde compania bacauana va construi un hangar pentru mentenanta avioanelor civile.
“Faptul ca pe aeroportul nostru se vor intretine si repara avioane de pasageri va atrage si noi companii de zbor care vor dori sa opereze aici. Vrem ca ceea ce semnam astazi sa fie doar inceputul unei lungi colaborari si speram ca, de anul viitor, sa ne regasim pe harta celor mai bune centre de mentenanta”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa.
Potrivit directorului general al Aerostar, Grigore Filip, aproximativ 150 de persoane vor lucra la viitoarea baza a companiei.
“Noi estimam proiectul undeva la 10 milioane de euro, ceea ce inseamna nu numai cladirea. (...) In prima parte vor fi 150 de angajati, foarte inalt calificati in schimb, oamenii astia va trebui sa ii instruim chiar daca au un nivel de pregatire, trebuie sa ii scolarizam noi, cu firme specializate, autorizate pe plan international, trebuie sa aiba si atestate si practica trei ani de zile la noi ca sa poata avea dreptul si autorizarea de a lucra pe avion. Sigur ca in prima parte, pana vor fi ei autorizati, vom veni si cu oameni de la noi, dar obiectivul este ca sa lucram cu oameni autorizati de aici”, a declarat directorul general al Aerostar, Grigore Filip, in cadrul conferintei de presa de la Consiliul Judetean Iasi.
Procesul de selectie a angajatilor va incepe anul acesta, iar constructia hangarului se va realiza incepand din 2018.
In ceea ce priveste contractul Aerostar Bacau privind intretinerea si repararea avioanelor F16, directorul general al companiei a declarat ca mentenanta avioanelor militare nu se va face la Iasi.
”Noi nu am avut niciodata in vedere o astfel de varianta la Iasi, iar constructia unei facilitati pentru avioane militare, cand zic constructie, nu ma refer la cladire, ci la tot ce inseamna insfrastructura. E cu totul altceva decat ceea ce trebuie in zona unui avion comercial. (…) Nu avem in vedere acest lucru la Iasi”, a spus Grigore Filip.
La finele lunii august, surse guvernamentale declarau pentru MEDIAFAX ca Romania va avea un centru e mentenanta la Aerostar Bacau pentru intretinerea avioanelor F-16, iar premierul Mihai Tudose a semnat un contract cu Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie pentru avioanele F16.

Potrivit surselor guvernamentale, intretinerea si repararea avioanelor F-16 se va face la Bacau.

Premierul Mihai Tudose si vicepresedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat un acord pentru transfer de tehnologie "la ce la mai inalte standarde" pentru avioanele F16, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.
Oficial, Guvernul a anuntat ca discutiile au vizat oportunitatile de cooperare in domeniul industriei de aparare, ”avand in vedere experienta Lockheed Martin in dezvoltarea de tehnologii la cele mai inalte standarde si interesul Romaniei de a revolutiona sectorul productiei nationale de tehnica si echipamente militare, in parteneriat cu actorii strategici de pe piata”.
 Mediafax.ro

aerostar bacau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005851 (s)