News Flash:

Australia si Olanda acuza Rusia pentru doborarea avionului malaiezian MH17

25 Mai 2018
912 Vizualizari | 0 Comentarii
ct mh17 probe malaysia airlines 20160928

Australia si Olanda au acuzat in mod oficial Rusia ca ar fi implicata direct in doborarea avionului malaiezian MH17 in 2014, dupa ce anchetatorii au gasit dovezi care sugerau ca avionul ar fi fost doborat de un sistem de rachete folosit de armata rusa, relateaza site-ul agentiei Dpa.
Acuzatiile au fost facute vineri de ministrul australian de Externe Julie Bishop si de guvernul olandez.

Intr-un raport publicat joi, anchetatorii internationali afirmau ca sistemul BUK, care a cauzat prabusirea avionului MH17, apartinea armatei Rusiei.

"Bazandu-ne pe aceste dovezi, singura concluzie pe care o putem avea este ca Rusia este direct implicata", a declarat Bishop reporterilor de la Canberra.
"Australia si Olanda au anuntat Federatia Rusa ca este acuzata de doborarea avionului MH17", a afirmat oficialul australian, adaugand ca ambele guverne au cerut Rusiei sa deschida un dialog privind circumstantele incidentului.

Avionul Boeing 777, care calatorea de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborat in zona ucraineana de conflict la data de 17 iulie 2014. Toti cei 298 de persoane care se aflau la bord au murit in urma incidentului.

"Olanda si Australia sunt acum convinse ca Rusia este responsabila pentru utilizarea sistemului BUK in doborarea avionului MH17. Guvernul va lua masurile necesare pentru a trage Rusia la raspundere", a declarat ministrul olandez de Externe, Stef Blok.

Bishop si Blok au anuntat ca ambele guverne au cerut Rusiei sa gaseasca o solutie pentru "a justifica suferinta si pagubele cauzate".

Atat guvernul olandez, cat si cel australian au anuntat ca acest caz ar putea fi prezentat intr-un tribunal international.


buk mh17
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005175 (s)