News Flash:

Augustin Lazar: Magistratii raspund si penal. Poate vor sa raspunda doar anumiti magistrati

28 Februarie 2018
943 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar 1

Procurorul general al Romaniei, a declarat, miercuri, la bilantul DNA, ca magistratii raspund chiar si penal pentru faptele lor, mentionand ca este posibil sa se doreasca ca doar anumiti magistrati, care au dat anumite dosare, sa raspunda.
"In ceea ce priveste calitatea inculpatilor, observam ca majoritatea covarsitoare are calitatea de demnitari. Alti sase inculpati au calitatea de magistrat: trei judecatori si trei procurori. Se insinueaza in public ca magistratii nu raspund. Ramane ca dvs sa evaluati ca poate eu sunt subiectiv daca spun ca magistratii raspund chiar si penal. Sau poate vor sa raspunda anumiti magistrati care au dat anumite solutii si cineva simte o anumita frustrare. Nu stiu..", a declarat Augustin Lazar.

Procurorul general al Romaniei sustine ca 2017 a fost un an mai sensibil, insa magistratii ajunsi la maturitate profesionala "trebuie sa demonstreze capacitatea de a rezolva lucrurile adevarate", pentru ca "atunci cand e oceanul linistit, e usor sa navighezi".

"Coruptia ramane in continuare un fenomen mai actual ca oricand si, in niciun caz, coruptie nu e un brevet romanesc, e un fenomen international . (..) In rapoartele care au fost intocmite de expertii europeni pana in prezent, DNA a fost evaluata ca fiind intre primele cinci structuri europene recomandabile pentru schimburi de bune practici", a spus procurorul general.

Augustin Lazar a precizat ca Ministerul Public se confrunta cu lipsa ocuparii in intregime a schemei de personal. "Trebuie sa gasim resurse necesare la Ministrul Public ca sa poata functiona si dosarele sa nu astepte pentru ca in perioada urmatoare sigura va veni cineva sa intrebe de ce s-au prescirs".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007777 (s)