News Flash:

Au sosit arborii din viitorul parc al ansamblului Openville. O adevarata padure a fost plantata in proximitate - FOTO

6 Februarie 2018
1081 Vizualizari | 0 Comentarii

Aproximativ 350 de arbori din totalul celor 1.000 care vor infrumuseta parcul celui mai mare proiect mixt din vestul tarii au fost plantati temporar, in vecinatate, pentru a se aclimatiza. Zona verde din ansamblul Openville va fi cel mai mare parc suspendat din tara, urmand a fi amenajat, in acest an, peste viitoarea parcare subterana a proiectului.

Majoritatea arborilor au inaltimi mari si vor impresiona publicul prin dimensiuni, forma coroanelor si coloritul frunzelor in diferite perioade ale sezonului de vegetatie. Printre acestia se numara: fagi pendulari si piramidali, stejari, duzi, platani, castani, brazi, tei, carpeni de tip spalier sau cu forma piramidala, pruni ornamentali si diverse varietati de artar, magnolii si alte specii spectaculoase.

Arborii au fost achizitionati de la pepiniere din nordul Italiei si au fost adusi la Timisoara cu transporturi speciale. Din noiembrie 2017 si pana in prezent, aproximativ 260 de tiruri au fost descarcate in ansamblul Openville. Unii copaci au inaltimi de pana la 12 metri si cateva tone in greutate, astfel ca, datorita dimensiunilor impresionante, intr-un tir pot incapea chiar si doar doi arbori. 

Alte 150 de tiruri vor sosi in perioada urmatoare la Timisoara pentru a livra restul de arbori si arbusti care vor forma viitorul parc. Printre copacii deja plantati se numara si cei 86 de arbori din zona cladirii de birouri UBC 1 si cei 39 din proximitatea parcarii supraetajate.

Compania IULIUS va crea la Timisoara un parc unicat in Romania prin proportii, dar mai ales prin amenajare. Acesta va include si un lac, piatete pentru evenimente, un carusel pentru copii, fantani arteziene si suprafete intinse acoperite cu gazon special pe care vizitatorii se pot relaxa linistiti. In vecinatate, vor fi amenajate cafenele si restaurante, cu panorama spre parc.

Parcul Openville este conceput de peisagisti italieni si romani, aceeasi echipa care a realizat spatiul verde impresionant al ansamblului urbanistic Palas Iasi, primul proiect mixt realizat de compania IULIUS. 

Prima etapa de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizata in trimestrul patru al acestui an si va include: 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafata suplimentara de 47.000 mp de retail, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto si peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate intr-o parcare supraetajata si una subterana.

In prezent, in Openville se lucreaza la a treia cladire de birouri si la viitoarele noi spatii de retail, iar parcarea supraetajata este aproape de finalizare. In perioada urmatoare vor incepe lucrarile la cea mai inalta cladire din Romania, la noua parcare subterana si la tunelul auto.

Galerie Foto

06.JPG
openville parc suspendat fagi pendulari stejari duzi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007638 (s)