News Flash:

ALERTA! Cod galben de ceata in mai multe judete! Recomandarile politistilor pentru soferi

6 Februarie 2018
857 Vizualizari | 0 Comentarii
ceata 1

Codul galben de ceata a fost prelungit, marti dimineata, pana la ora 11, fiind sub avertizare noua judete din tara.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, sunt sub atentionare cod galben de ceata judetele Olt, Buzau, Arges, Ialomita, Teleorman, Prahova, Calarasi, Dambovita si Giurgiu.

Atentionarea este valabila pana la ora 11.

Ceata determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.
STIREA INITIALA

Zece judete se afla, marti, dimineata, sub atentionare cod galben de ceata, vizibilitatea fiind scazuta pe mai multe artere rutiere din tara.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a transmis ca marti dimineata sunt sub atentionare cod galben de ceata judetele Ilfov, Ialomita, Teleorman, Prahova, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Olt si Valcea.

Atentionarea este valabila pana la ora 9.

Si judetul Timis este sub cod galben pana la ora 8.

Centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane precizeaza ca ceata poate crea probleme in trafic deoarece reduce pe alocuri vizibiliatea sub 100 de metri si chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere precum Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti (km. 11 - 49), A2 Bucuresti - Constanta (km. 12 - 193), Autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti (km. 14 - 31), DN 1 Bucuresti - Ploiesti (km. 39 - 61), DN 1 B (soseaua de centura a municipiului Ploiesti), DNCB (soseaua de centura a municipiului Bucurestiului, in partea de sud), DN 5 si DN 6 (in judetul Giurgiu), DN 3, DN 4 si DN 3 A (in judetul Calarasi), DN 64 si DN 65 (in judetul Olt).

Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, politistii rutieri ii sfatuiesc pe soferi sa reduca pe cat posibil viteza de deplasare, sa foloseasca luminile de ceata, sa foloseasca corespunzator sistemele de iluminare-semnalizare pentru a vedea si a putea fi observati in trafic, sa evite sa se angajeze in depasirea altor vehicule sau sa o faca doar dupa a asigurare temeinica, sa pastreze in mers o distanta suficient de mare pentru a putea opri in conditii de siguranta si, in general, sa manifeste o conduita preventiva la volan.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004976 (s)