News Flash:

Prognoza pentru zilele urmatoare, dupa valul de caldura atipic. Sfatul medicilor cu privire la hainele pe care le purtam si la gradele indicate de termometrele de acasa

5 Februarie 2018
973 Vizualizari | 0 Comentarii
ninge

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca, in zilele urmatoare, temperaturile scad pana la 5-6 grade, dar vor ramane peste cele normale pentru aceasta perioada, vremea mentinandu-se calda. Medicii ne sfatuiesc sa ne protejam in cazul unor schimbari bruste de temperatura.
"Ramanem pe un fond de vreme calda in urmatoarele zile, temperaturile marcheaza o usoara scadere, dar nu de lunga durata, la inceputul saptamanii. Luni, vom aveam 6 grade in Bucuresti, urmand ca marti sa avem 8 grade, miercuri si joi, la fel, vineri temperaturile cresc iar pana la 10 grade. In regiunile sudice, vremea se mentine in toate zilele urmatoare mult mai calda decat ar fi normal", a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu, Viorica Dima.

Meteorologii informeaza ca in aceasta perioada, temperaturile din timpul noptii ating pragul celor care ar trebui sa fie ziua, in mod normal, ceea ce inseamna o vreme calduroasa.

"Miercuri vom avea de la 3 grade in nordul Moldovei, la 11 grade in dealurile de vest. Iar normalele pentru aceasta perioada ar trebui sa fie de la -1 la 5 grade ziua si noaptea ar fi normal sa avem -11 la -4 grade. Minimele nocturne sunt ceea ce a trebui sa fie maximile diurne, deci, vremea este calda", a adaugat meteorologul.
In ceea ce priveste precipitatiile, ANM anunta ca, incepand cu duminica dupa-amiaza, aceastea se retrag catre sud-estul teritoriului, unde vor mai fi cateva ploi slabe.

"Maine (luni - n.r.)vor fi niste fulguieli slabe, izolate, prin nord, centru si la munte, iar vantul se potoleste. Marti, avem ninsori slabe in nordul tarii si la munte. Marti noaptea spre miercuri, cerul se innoreaza in partea de sud-vest a tarii, iar de miercuri, apar, din nou precipitatii sub forma de ploi, care se extind, iar pana joi de dimineata, cuprind toata tara", a explicat Viorica Dima.

Meteorologii atrag atentia si asupra schimbarilor bruste de temperaturi, de exemplu, in Bucuresti, sambata au fost aproximativ 18 grade, iar duminica, vremea a scazut cu peste 10 grade, fiind o racire semnificativa.

Fiind in iarna, alternanta dintre vremea calda si cea rece este in continuare de asteptat, de aceea medicii ne sfatuiesc sa ne protejam de aceste schimbari bruste de temperaturi.

"Ne adaptam prin felul in care ne protejam organismul, in sensul ca trebuie sa ne imbracam adaptat la diferentele mari de tempartura intre interior si exterior. Trebuie sa nu fie facute excese de ambele parti. E bine sa pastram in casa o temperatura intre 18 si 22 de grade, sa nu fie mult prea cald, sa avem grija sa fie o temperatura constanta. De asemenea, atunci cand iesim, trebuie sa ne imbracam cu haine cu o buna izolare, o buna protectie mai ales a extremitatilor, maini, picioare, cap, nas", a precizat, pentru Mediafax, Sandra Alexiu, medic de familie.

Medicul subliniaza ca nu este indicat sa purtam haine grele pentru ca ne restrang foarte mult capacitatea de miscare.

"Ar trebui sa folosim haine care ne izoleaza de exterior, dar nu sunt grele. Miscarea inseamana ca atrenezi toti muschii, iar asta asigura o circulatie buna a sangelui pana in cele mai indepartate locuri, asa incat si periferia sa fie bine irigata, adica incalzita. Cand e incaltam, trebuie sa ne luam o soseta suplimentara care sa protejeze pielea si sa bagam in incaltaminte, o talpica, astfel incat si talpa sa fie foarte bine izolata", a mentionat Alexiu.

Pentru ca inca suntem in plin sezon rece, chiar daca temperaturile sunt ridicate, este indicat sa incercam sa nu consumam foarte mult alcool si nici mancaruri foarte grase pentru a nu scapa colesterolul de sub control.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006713 (s)