News Flash:

Atentionare METEO: Ploi torentiale si grindina in urmatoarele zile. Cum va fi vremea in weekend

9 Mai 2018
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
ploua2

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca, in urmatoarele zile, in special, in zonele de vest, vor fi ploi cu caracter torential, descarcari electrice si grindina, din cauza instabilitatii termice, dar temperaturile vor ramane ridicate. In weekend vremea se va ameliora treptat.
"Daca ne referim la fenomene specifice instabilitatii atmosferice, adica, averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina, acestea pot aparea in toate aceste zile, masa de aer este inca destul de instabila. Se incalzeste destul de mult in regiunile vestice, acolo unde temperaturile vor ajunge la amiaza la 27, 28 de grade, iar in aceste conditii, pot fi astfel de manifestari, in special dupa-amiaza si seara", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu, Alina Serban.

De asemenea, vreme instabila va fi si in celelalte regiuni ale tarii, iar temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada a anului.

In schimb, la munte, valorile termice pot scadea sub normalul lunii mai, dar si aici vremea va fi instabila cu ploi sub forma de averse, descarcari electrice si chiar intensificari de scurta durata ale vantului.

"In zona litoralului vorbim despre temperaturi destul de modeste pentru acesta perioada. Maximele vor atinge 18-19 grade, izolat 21 de grade, cel mai probabil pe parcursul zilei de vineri. Si acolo avem parte de reprize de ploaie cu pondere mai mare astazi si maine, insa vineri vremea se va ameliora, precipitatiile aproape ca vor disparea Minimele vor scadea spre 14-15 grade, deci, diferenta dintre valorile din timpul noptii si cele din timpul zilei nu vor fi diferente semnficative", a adaugat meteorologul de servicu

Potrivit sursei citate, in Capitala, in urmatoarele doua zile, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada, valorile maxime atingand 24-25 de grade. Vremea va fi schimbatoare cu ploi si descarcari electrice, iar minimele vor fi cuprinse intre 12 si 14 grade in urmatoarele nopti.

"In ceea ce priveste indreptarea vremii, putem vorbi de o ameliorare a ploilor chiar de sambata si de o incalzire pe o anumite zone. Nu putem vorbi de o incalzire la modul general. Pe partea de sud, incalzirea va fi duminica, iar luni temperaturile vor fi mai ridicate, cand va fi posibil sa atinga 26 si 27 de grade. Astfel de valori vor fi atinse si in regiunile vestice acolo vreme ramane mult mai calda decat in aceasta perioada si unde asteptam maxime de 27-28 de grade. In restul tarii, valorile termice vor fi in general caracteristice acestei perioade, cu maxime ce vor urca la 23-24 de grade", a precizat Alina Serban.


alina serban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004762 (s)