News Flash:

ATENTIE! Ce boli poti face daca nu mananci micul dejun

9 Februarie 2016
2579 Vizualizari | 1 Comentarii
mic dejjun
Obiceiurile nesanatoase la micul-dejun creste numarul persoanelor care sufera de sindromul metabolic, ce poate duce mai departe la boli cardiovasculare,atacuri cerebrale si diabet. Sindromul metabolic este o disfunctie de utilizare si stocare a energiei rezultate in urma meselor, ce determina obezitateabdominala, tensiune ridicata si nivel crescut de glucoza si triglyceride in sange.

In urma cu cativa zeci de ani, un grup de cercetatori din Suedia au facut un studiu asemanator, pe adolescenti: timp de cativa ani au tinut registre cu ce consumau acestia de dimineata. Ani mai tarziu, cand adolescentii au ajuns la varste de 40 de ani, cercetatorii i-au contactat din nou pentru a le afla starile de sanatate.

Rezultatele au aratat ca tinerii care consuma ceva dulce de dimineata - de exemplu corn cu ciocolata, biscuiti sau alte tipuri de pateuri cu mult zahar - aveau obezitate abdominala si conditii pre-diabetice.

Pe de alta parte, nici un mic dejun sanatos nu inseamna ca nu vei avea aceste probleme de sanatate, au aratat studiile recente. Mai important este sa nu renunti deloc la micul dejun, altfel iti cresc sansele cu 4,5% sa ajungi obez. (sursa: unica.ro)

micul-dejun sindromul metabolic boli cardiovasculare diabet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004793 (s)