News Flash:

Asa iti dai seama daca ai probleme cu rinichii - Ce inseamna cand iti apar pete pe piele, ca in poza

14 Ianuarie 2018
3323 Vizualizari | 0 Comentarii
pete brat

Asa iti dai seama daca ai probleme cu rinichii! Ce inseamna cand iti apar pete pe piele, ca in poza

Cu afectiunile rinichilor nu este de glumit! Din nefericire, acestea isi fac debutul fara semne evidente care sa alarmeze persoana afectata, iar de cele mai multe ori bolile sunt descoperite in stadiu avansat.

Exista totusi cateva indicii care ar trebui sa iti dea de gandit si care ar trebui sa te faca sa mergi la un contro. Iata cateva dintre ele:

simti permanent o senzatie de oboseala, chiar daca ai dormit suficiente ore. Acest lucru se intampla din cauza nivelului insuficient de oxigen din sange, acesta scade daca rinichii sunt bolnavi;

aparitia unor bubite pe suprafata pielii. Cand rinichii sunt bolnavi toxinele nu mai sunt filtrate asa cum trebuie si se acumuleaza in sange. Acest lucru poate duce la schimbarea aspectului pielii;

daca ai fata sau membrele umflate in permanenta, mergi de urgenta la un control; atunci cand ai probleme cu rinichii corpul nu mai poate sa elimine excesul de lichide din corp;

un alt semnal sunt durerile apasatoare si constante din zona soldurilor, scrie kanald.ro.

Rinichii sunt organe pereche situate in zona lombara, sub torace, de o parte si de alta a coloanei vertebrale. Rolul acestora este de a curata sangele, de a elimina substantele reziduale, de a filtra lichidele si de a mentine un echilibru intre sarea si mineralele din organism, contribuind astfel la reglarea tensiunii arteriale.

In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si disurie (dificultati de golire a vezicii urinare). Daca afectiunea renala nu este tratata la timp se poate instala blocajul renal sau insuficienta renala acuta, situatie care conduce la decesul pacientului.

Rinichiul are forma unei boabe de fasole, o lungime de 12 cm si o latime de 6 cm. Acesta este format din aproximativ un milion de unitati de filtrare, cu aspectul de pungute minuscule, care se numesc nefroni. Rolul nefronului este de a filtra sangele prin glomerul existent la unul din capete. Functia renala poate fi evaluata prin perioada necesara glomerului pentru a filtra sangele - procedeu numit rata de filtrare glomerulara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1099 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004615 (s)