News Flash:

Arhitectul de la Paris, cinci ani de poveste cu Phoenix. „Am fost buni prieteni, am fost foarte uniti“

5 Decembrie 2022
370 Vizualizari | 0 Comentarii
Costin Petrescu


Arhitectul si percutionistul Costin Petrescu a facut parte din legendara formatie Phoenix, in perioada 1971-1975, una dintre cele mai prodigioase etape din istoria grupului timisorean.


In trupa Phoenix s-au perindat de-a lungul celor 60 de ani de la infiintare zeci si zeci de muzicieni. Cu totii si-au lasat o amprenta si au contribuit la scrierea legendei cu picatura lor de talent. Printre ei este si bucuresteanul Costin Petrescu (75 de ani), care a fost tobosarul trupei Phoenix in perioada 1971-1975. Inainte de Phoenix, Petrescu a facut parte dintr-o trupa faimoasa din perioada inceputului rockului in Romania, Olympic 64. In 2022, Phoenix a aniversat 60 de ani, dar Costin Petrescu nu a participat la niciunul dintre concertele aniversare.  

Alaturi de Baniciu, nu de Covaci 
A fost insa invitat la Timisoara, la concertul sustinut de Mircea Baniciu, cu ocazia implinirii a 50 de ani de cariera – semn ca Petrescu face parte din tabara Baniciu-Kappl, nu in cea a liderului Nicu Covaci.

„Covaci are trupa lui de baieti tineri, sunt foarte draguti si foarte talentati. Eu nu particip decat la evenimentele importante ale Phoenixului, pentru ca ma ocup acum si de alt gen de muzica. O muzica mai speciala, muzica de film care e facuta exclusiv pe computer. Anul acesta n-am fost alaturi de ei. Cu Mircea Baniciu e o prietenie care s-a format in 1971, atractia noastra a fost reciproca, pentru ca si el a facut arhitectura. El a facut la Timisoara, eu la Bucuresti. Chiar daca ne-am despartit geografic, mereu ne-am revazut cu foarte mare placere. Ma simt onorat ca m-a invitat si pe mine la aceasta gala aniversara de la Timisoara“, a declarat Costin Petrescu pentru „Weekend Adevarul“. 

sursa: adevarul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005197 (s)