News Flash:

ANUNT IMPORTANT pentru romani! Ministrul de Finante anunta noi masuri

14 Februarie 2018
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat inceputul unor masuri revolutionare in domeniul administratiei publice. Una dintre primele masuri va fi analiza tuturor cheltuielilor publice, pentru a vedea ce cheltuieli publice se justifica sau nu se justifica. Dintre cele care se justifica, se va incerca transferul acestora pe cheltuieli din fonduri europene.

”Tot vorbim de cheltuieli publice. Tot ce inseamna cheltuiala publica trebuie luata, analizata, verificata si vazut daca se justifica sau nu se justifica. Daca nu se justifica, in viitorul apropiat nu o veti mai vedea in bugetul de cheltuieli. Daca cheltuiala se justifica, atunci vedem daca ea se poate sustine din zona de fonduri europene sau daca nu, iar daca se poate va trece in partea cealalta la fonduri europene. Fondurile europene exista pentru tot ceea ce putem sa cheltuim, asa a spus Comisia Europeana. Ca principiu, aceasta va fi abordarea in toata zona publica”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finante a explicat ca se vor lua masuri pentru reducerea cheltuielilor in zona publica. Una dintre acestea va fi ca Fiscul nu va mai trimite prin posta plicurile catre contribuabili.

”Doamna prim-ministru Dancila a transmis un mesaj foarte clar si usor de inteles de catre toata lumea: simplificare radicala in tot ceea ce inseamna zona publica. Va dau un exemplu de cheltuiala care trebuie sa dispara rapid din zona publica. Fiscul stiti ca trimite acele plicuri catre contribuabili. Cheltuiala anuala a acestui serviciu este de 10 milioane de euro anual. Total nejustificat! Adica putem sa aplica aici o masura, ca sa evitam trimiterea prin posta a acestor plicuri, pe care, de foarte multe ori cei care sunt vizati nu le ridica. Noi le trimitem, ei nu le ridica. Este un exemplu mic, sa spun asa, dar cumulat cu alte masuri veti vedea ca sumele sunt foarte mari”.

De asemenea, ministrul de Finante a explicat ca se va implementa un sistem prin care ”absolut toti cei care sunt contribuabili sa aiba acces, sa comunice online cu autoritatile”.

In administratie se va schimba perspectiva, in sensul in care nu autoritatea va avea obligatia de a-l instiinta pe cetatean ca are datorii, ci contribuabilul va fi cel care va trebui sa se intereseze ce datorii are de platit.

Surse politice sustin ca o masura in acest sens va fi o responsabilizare a primarilor. La finalul anului trecut a fost un intreg scandal cu primarii, care se plangeau ca prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% au pierdut foarte multi bani de la bugetul local.

Prin noul pachet care va asigura plata contributiilor odata cu trecerea acestora de la angajator la angajat se va pune in vedere primarilor ca trebuie sa isi instruiasca foarte bine oamenii din comunitate, in asa fel incat fiecare sa stie cum trebuie completat noul formular si ce dari au catre stat.

In prezent, in Romania este o problema foarte mare, pentru ca multi cetateni sunt plecati in afara tarii si administratiile locale nu mai incaseaza impozitele si taxele. Primarilor li se va pune in vedere sa contabilizeze mult mai bine situatia datornicilor, iar acestia vor intra in baza de date a Fiscului. Odata cu aceasta masura vor fi implementate si sanctiuni care pot merge pana la anularea unor documente oficiale, necesare in mod special in strainatate, ne-au precizat sursele noastre.


eugen teodorovici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005931 (s)