News Flash:

Angela Merkel: Nu avem informații că Rusia a avut vreo legătură cu incidentul din Belarus

26 Mai 2021
2753 Vizualizari | 0 Comentarii

Cancelarul german Angela Merkel spune că "nu e clar" încă rolul Rusiei în deturnarea avionului comercial de către Belarus pentru arestarea unui jurnalist opozant regimului Lukașenko.

Cancelarul Angela Merkel a declarat marți, în cadrul summit-ului UE de la Bruxelles, că rămân întrebări cu privire la rolul Rusiei în aterizarea forțată a avionului în Belarus, informează Deutsche Welle. Ea a mai spus că

videoclip care îl prezenta pe disidentul arestat Roman Protasevich a dat naștere unor îngrijorări în Consiliul European.

Angela Merkel: Voi discuta cu Putin despre incidentul din Belarus

Angela Merkel a declarat că o conexiune a incidentului din Belarus cu Kremlinul a fost discutată la summit-ul UE. "Am atins problema dacă Rusia are vreo legătură cu aceasta", a spus Merkel după summit.

" Nu am avut nicio concluzie fermă cu privire la rolul Rusiei", a spus ea. Cancelarul a precizat că va ridica problema la o viitoare întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin. Merkel a descris anterior ca fiind „complet neverosimilă” afirmația Belarusului conform căreia a existat o amenințare cu bombă la bordul avionului.

 

'' Dacă voi vorbi cu preşedintele rus (Vladimir Putin), voi pune pe masă acest subiect, dar acum nu putem face supoziţii'', a completat Merkel.

Șefa guvernului german i-a cerut din nou preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko eliberarea lui Protasevici şi a prietenei acestuia, Sofía Sapega, cei doi fiind arestaţi după ce avionul cu care călătoreau de la Atena la Vilnius a fost obligat de autorităţile belaruse să aterizeze, sub pretextul unei ameninţări cu bombă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1487 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013871 (s)