News Flash:

Peste 200 de persoane rănite în Malaysia după coliziunea dintre două trenuri

25 Mai 2021
752 Vizualizari | 0 Comentarii
accident 2

Accidentul de metrou a avut loc luni, 24 mai, când două trenuri de metrou au intrat în coliziune în capitala Malaysiei, Kuala Lumpur. În urma incidentului, peste 200 de persoane au fost rănite.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 8:45 atunci când un tren aflat în testare, în care se afla doar conducătorul, a intrat într-un tren în care se aflau zeci de pasageri. Ambele trenuri, operate de Prasarana Malaysia Berhad, aveau o viteză de 40 de kilometri pe oră în momentul în care s-au ciocnit. Coliziunea a avut loc între stațiile de metrou Kampung Baru și KLCC, potrivit agenției de stat Bernama.

Aproape 50 de persoane au suferit răni grave în urma impactului

În urma impactului dintre cele două trenuri, aproximativ 166 de persoane au suferit răni minore și au fost transferate la spitalele din apropiere, inclusiv Spitalul Kuala Lumpur, în timp ce 47 de pasageri au suferit răni grave.

În mai multe videoclipuri postate pe social media se poate observa cum mai mulți pasageri sângerează după ce geamurile de sticlă din tren s-au spart.

Prim-ministrul malaysian Tan Sri Muhyiddin Yassin a solicitat în mod public o anchetă completă pentru identificarea cauzei accidentului.

„Iau acest accident în serios și am instruit Ministerul de Transport și Prasarana Malaysia Berhad să realizeze o anchetă completă”, a declarat oficialul.

Trenurile se îndreptau spre aceeași stație

De asemenea, ministrul Transporturilor Wee Ka Siong a transmis faptul că această coliziune reprezintă cel mai mare accident survenit la nivelul sistemului de metrou în cei 23 de ani de la deschidere.

Șeful poliției din districtul Dang Wangi Mohamad Zainal Abdullah a transmis faptul că trenul cu pasageri plecase din stația KLCC, situată în apropierea turnurilore gemene Petronas, și se întrepta spre stația Gombak, aflată la un capăt al liniei. Trenul aflat în testare plecase din stația Kampung Baru și se întrepta tot spre stația Gombak.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005256 (s)