News Flash:

ANAF poate recalcula de la 1 iunie impozitul platit de cei care reziliaza contractele de chirie

27 Mai 2015
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
impozit
Persoanele care obtin venituri din chirii si reziliaza contractul dintre parti in cursul acestui an fiscal, chiria reprezentand echivalentul in lei al unei sume in valuta, pot solicita Fiscului sa recalculeze, incepand cu 1 iunie, platile anticipate aferente impozitului datorat, cu acte justificative.
"In cazul rezilierii, in cursul anului fiscal 2015, a contractelor incheiate intre parti, in care chiria reprezinta echivalentul in lei al unei sume in valuta, incepand cu 1 iunie 2015 organul fiscal competent recalculeaza platile anticipate, (...) la cererea contribuabilului, pe baza de documente justificative", se arata intr-un proiect de ordin al presedintelui ANAF.
Potrivit ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea legii Codului Fiscal, persoanele cu contracte de chirie au posibilitatea in cazul rezilierii acestora, in cursul anului fiscal, sa beneficieze de recalcularea platilor anticipate efectuate pentru impozitul datorat, in cazul in care chiria reprezinta echivalentul in lei a unei sume in valuta.
Pentru aceasta, contribuabilul trebuie sa depuna la Fisc actele care dovedesc rezilierea contractului atunci cand solicita recalcularea impozitului datorat.
Determinarea venitului anual pentru aceste situatii se efectueaza pe baza cursului de schimb al pietei valutare, comunicat de BNR, din ziua precedenta celei in care se emite decizia de impunere, impozitul fiind final.
ANAF intentioneaza prin proiectul de ordin sa modifice procedura pentru revizuirea acestor plati anticipate, astfel incat dispozitiile legale sa fie aplicate unitar de catre toate administratiile fiscale, iar procesul de administrare sa aiba o operativitate mai mare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007649 (s)