News Flash:

Proiect PNL: Defrisarile ilegale sa fie considerate amenintari la siguranta nationala

26 Mai 2015
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
defrisarea
Un grup de 51 de deputati PNL a depus la Parlament un proiect de completare a legii sigurantei nationale care prevede ca defrisarile ilegale pe suprafete mai mari de un hectar se considera amenintare la siguranta nationala.
Deputatul PNL Lucia Varga a facut aceste precizari, la o conferinta de presa, aratand ca in proiect se considera amenintare la siguranta nationala si reducerea fara aprobari legale a consistentei unui arboret cu mai mult de 50% fata de pevederile amenajamentului silvic in vigoare.
Potrivit proiectului, se va considera amenintare la siguranta nationala si exploatarea fara amenajament silvic a padurilor incadrate in tipurile functionale T1 si T2.
Intrebata daca a avut discutii cu presedintele Klaus Iohannis pe acest proiect, Varga a spus ca deocamdata aceasta initiativa legislativa a fost depusa.
"Aceasta modificare a legii sigurantei nationale permite sa se considere taierile ilegale drept o vulnerabilitate la siguranta nationala. Aceasta inseamna ca institutiile abilitate, MAE, MApN, SRI sa intervina, alaturi de Ministerul Mediului pentru a realiza un control si o verificare a acestui fenomen", a aratat Varga.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in 18 mai, ca a fost definitivata ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT, care cuprinde si tema defrisarilor ilegale, precizand ca pana la sedinta toate institutiile abilitate trebuie sa prezinte materiale care sa ofere "o imagine mai clara" asupra amplorii acestui fenomen.
In ultima perioada, mii de persoane au participat in mai multe localitati, printre care Bucuresti, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Iasi si Ploiesti, la proteste pe tema defrisarilor, iar presedintele Klaus Iohannis a decis ca subiectul sa fie discutat in urmatoarea sedinta a CSAT.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006588 (s)