News Flash:

Am ars o oala. Cu ce sa scot pata? - Fara substante chimice

18 Februarie 2018
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
oala arsa

Inevitabil, in bucatarie apare cosmarul oricarui bucatar - petele de arsura de pe oale, tigai sau tavi. Aceasta problema frecventa se poate rezolva prin cateva moduri rapide si eficiente, pe care le vei afla imediat.

Inainte sa incerci sa razuiesti cu multa furie arsura de pe vesela cu un cutit, riscand sa deteriorezi definitiv vasele de gatit, gandeste-te ca exista solutii mai blande cu materialele oalelor si tigailor. In plus, nici efortul pe care il vei depune nu este la fel de mare.

Metoda otetului
Acidul acetic din otet este excelent pentru indepartarea petelor de arsura de pe oale. Inmoaie o carpa in otet si asaz-o peste zonele arse, apoi lasa lichidul sa actioneze timp de o ora. Spala apoi vesela ca in mod obisnuit si vei observa ca rezultatul pozitiv nu va intarzia sa apara.

Metoda bicarbonatului de sodiu
Amesteca bicarbonat de sodiu cu apa, pana cand obtii o pasta densa. Acopera arsura amestecul si lasa-l sa actioneze aproximativ 5 ore. Clateste apoi oala si indeparteaza coaja formata cu ajutorul unui burete abraziv.

Metoda cu lamaie si sare
Acidul citric din lamaie si efectul abraziv al sarii formeaza o echipa excelenta in indepartarea petelor de arsura de pe vesela. Umple oala cu apa (cam un sfert), adauga o felie taiata si sare si pune totul la fiert. Lasa lichidul in oala peste noapte, apoi goleste oala si curat-o cu un burete abraziv.

Metoda cu detergent de vase
Asteapta ca oala arsa sa se raceasca, apoi umple-o cu apa si adauga 3 linguri de detergent de vase. Pune recipientul pe aragaz si lasa apa sa fiarba timp de 5 minute.
Asteapta o ora sau doua (chiar mai bine, o noapte intreaga), goleste oala si spal-o cu un burete abraziv. Daca petele persista, repeta procesul sau adauga un produs-crema de curatat cu inalbitor, care ajuta la curatarea mai usoara a urmelor negre.

Alte metode neconventionale

- aciditatea bauturilor carbogazoase (in special Coca Cola) este suficient de puternica pentru a dizolva usor petele de arsura - toarna putin suc acidulat pe pata, lasa-l sa actioneze o ora, apoi clateste bine;
- amestecul de apa si sos tartar are un efect puternic de curatare asupra petelor de arsura;
- rosiile zdrobite si sosul de rosu sunt folosite de multe persoane in indepartarea arsurilor de pe vasele de gatit;
- combinatia dintre coaja de lamaie si rubarba ajuta la curatarea petelor de pe vasele de aluminiu si ajuta oalele decolorate sa isi recapete stralucirea.
 


metoda otetului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006287 (s)